GODT FORHOLD: Ole Gunnar Solskjær har ved flere anledninger uttrykt hvor bra forhold han og Hareide har. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
GODT FORHOLD: Ole Gunnar Solskjær har ved flere anledninger uttrykt hvor bra forhold han og Hareide har. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Har troen på Solskjær:

Hareide om Solskjær: - Først har du paven, så har du Ole

Åge Hareide skryter av sin tidligere elev.

Det er ingen hemmelighet at Ole Gunnar Solskjær er et hett navn i Fotball-Norge om dagen. Etter at han tok over Manchester United står han med fem seirer på rad så langt. Åge Hareide er blant de ferskeste som roser United-treneren.

Til Daily Mail sier Hareide dette om sin tidligere elev:

- Først har du paven, så har du Ole.

Til Dagbladet bekrefter han at han sa dette, og utdyper:

- De har en tendens på å vri om sitater litt. Men det jeg mente var at Ole Gunnar Solskjær er like kjent som paven om man ser på kjente personer i verden, forklarer Hareide.

Solskjær har tidligere vist sin takknemlighet ovenfor Åge Hareide. Den danske landslagssjefen var mannen som hentet Solskjær fra Clausenengen til Molde i 1994, og hadde fulgt ham i lang tid før han faktisk kom til Eliteserien.

- Det første jeg så, var først og fremst egenskapene hans foran mål. Han hadde god avslutningsteknikk, og han scoret mål på en riktig bra måte. Det var det vi var på jakt etter, sier Hareide.

Rørende møte etter avskjedskampen

Da Solskjær hadde avskjedskamp på Old Trafford i 2008, hadde han et rørende møte med Åge Hareide og Nils Johan Semb i etterkant på TV 2. Der uttrykte Solskjær hvor mye hans tidligere trener i Molde hadde betydd for ham.

- Da jeg flyttet fra Kristiansund til Molde, at Åge tok imot jeg som han gjorde, var helt fantastisk. Mamma og pappa husker det veldig godt. De tok seg tid til å gå opp til Hareide og takke for det han gjorde. Det var veldig viktig, sa en gråtkvalt Solskjær den gangen.

Etter bare to år på øverste nivå i Norge, gikk turen videre til Manchester United. Åge Hareide ble altså mannen som kjøpte og solgte Solskjær. Og utviklingen i Molde var stor.

- Han økte hastigheten i spillet sitt. Mottakene, pasningene og hurtigheten ble bedre på de to åra, opplyser Hareide til Dagbladet.

- God forståelse for spillet

Videre skulle han, som kjent, ende opp som en legende i Manchester Uniteds historie. Åge Hareide mener at Solskjær har fortjent sjansen som United-manager, til tross for å aldri ha trent en klubb på et så høyt nivå tidligere.

- Han har jo tjent klubben, og han hadde ikke vært der om han ikke hadde et godt øye til fotball. Den tilliten han fikk av Ferguson viser at han har en god forståelse for spillet, sier han.

Hareide legger til:

- Han har også observert mye fra benken i tiden i United. Han er i tillegg en nøyaktig fyr, og han vil bare bli bedre og bedre.

Reiser til London

På søndag møter Ole Gunnar Solskjær og Manchester United Tottenham. Det er foreløpig seks poeng opp til den viktige fjerdeplassen, som sikrer United Champions League-spill neste sesong. Avstanden mellom United og Tottenham er foreløpig på ti poeng etter 21 runder spilt.

- De må forsøke å kappe inn avstanden til fjerdeplassen. Ole Gunnar er opptatt av å gjøre en god jobb, og United har mange dyktige spillere til å gjøre jobben, sier Hareide.

Hareide sier til Dagbladet at han ikke har fått snakket med Solskjær over telefon den siste tiden, men at de har tekstet litt etter at han tok over United.

- Jeg har bare rost han for arbeidet han har gjort i United. Jeg reiser til London for å se kampen mot Tottenham, så kanskje vi får muligheten til å snakke litt da, opplyser Hareide.