Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide ønsker skandinavisk liga

Åge Hareide fristes av tanken på en liga med de beste lagene i Norden.

Kamper mot de aller beste lagene i Norge, Sverige og Danmark tenner Rosenborg-treneren.

- Det er en kommersielt artig idé. Jeg er overbevist om at det vil være bra for Rosenborg og det er mulig at en slik liga tvinger seg frem for å utvikle proffotball i Norden, sier Hareide, til

Adresseavisen

.

- Jeg tror slike kamper kan trekke fulle hus. Tv vil være med for fullt og hver kamp vil få bred tv-dekning i to nasjoner. Når Rosenborg spiller i København, vil kampen gå direkte i to kanaler. Totalt vil Norden utgjøre et marked på 18 millioner seere. Dermed blir det mulig for oss i de små nasjonene å nå opp til de store, sier Hareide.

PS: Det går mot tidenes mest folksomme serieåpning på Lerkendal. Over 13.000 billeter var forhåndssolgt torsdag ettermiddag, og det ser dermed ut til at kampen mot Vålerenga vil gå for fulle tribuner. Den forrige serieåpning-rekorden på Lerkendal er fra 1996, da 19.000 så åpningskampen mot Molde. Stadion har totalt plass til 21.000.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media