Hareide peker på manglende tenning

Landslaget ikke motivert?

RIJEKA (Dagbladet.no): Dagen etter tapet for Kroatia innrømmer Åge Hareide at han skammer seg litt. Dagbladet.no møtte landslagssjefen på flyplassen før avreise hjem til Norge i dag.

Hareide var blid, men fortsatt krass i dommen over det laget hans leverte i 1-2-kampen.

- Av og til går det åt skogen, og det gjorde det i går, sier han.

Fortsatt forklarer han fadesen med at de norske tippeligaspillerne ikke er i sesong. Men også med at noen av spillerne kanskje ikke var motiverte nok til treningskampen.

- En del kan nok skyldes manglende tenning. Jeg vet hvordan det er, noen av spillerne blir vel minnet på at de skal spille klubbkamp på lørdag, sier Hareide.

- Dessuten blir dette litt som med skihoppernes treningshopp - det kan være vanskelig å yte maks, mener han.

- Hvorfor klarer kroatene oppgaven med å motivere seg mye bedre?

- Det er et godt spørsmål. En grunn kan være at de hadde en del unge spillere som var svært lystne på å vise seg fram, svarer sjefen til Dagbladet.no.

TENNINGEN BORTE: Åge Hareide spekulerer årsakene til den dårlige landskampen, før avreise fra Kroatia i formiddag. Foto: Scanpix
TENNINGEN BORTE: Åge Hareide spekulerer årsakene til den dårlige landskampen, før avreise fra Kroatia i formiddag. Foto: Scanpix Vis mer

Hareide har stor tro på at de norske landslagsgutta hever seg når det gjelder EM-poeng, mot Bosnia på Ullevaal og mot Tyrkia i Tyskland i slutten av mars.

0-2 ETTER 38 MIN.:</B> En håpløs første omgang ødela for Norge.