Hareide presenterte sin første tropp

- Dette har jeg ventet på.

Åge Hareide tok onsdag ut sin første tropp som dansk landslagssjef. Nordmannen fant plass til to debutanter.

- Da er det klart for min første tropp som landslagstrener. Dette har jeg ventet på i flere måneder. I utgangspunktet er jeg fotballtrener, og da skal man ikke gå og vente på å trene laget og spille kamper. Jeg ser fram til å møte de beste danske spillerne på treningsfeltet de neste ukene, innledet Hareide.

Fra før var det kjent at Wolfsburg-spissen Nicklas Bendtner, etter en prat med Hareide, meldte forfall til kampene mot Island (24. mars) og Skottland (29. mars). De største overraskelsene var Henrik Dalsgaard som til daglig spiller for Zulte Waregem og Brøndbys Frederik Rønnow. Begge kan få sin debut for a-landslaget.

For øvrig spiller 17 av 23 spillere i troppen til daglig utenfor Danmarks grenser.

Hareide startet formelt i jobben som landslagssjef 1. mars. Siden den gang har han vært observert på flere danske arenaer.

- Jeg har reist rundt og brukt tiden så godt jeg kan. Jeg har pratet med sentrale spillere om det å være landslagsspiller. De erfarne er viktige for å oppdra de yngre til å bli dyktige, fortalte nordmannen.

Endret i staben Hareide fortalte også at han har gjort flere endringer på staben.

- Spillerne har bare hatt gode ting å si om Morten Olsen og hans team. Jeg kommer likevel til å skifte litt for å få nye ansikter og ideer.

62-åringen ville ikke røpe for mye om hvordan man skal spille, eller hvem som kommer til å spille. Flere journalister lurte på bakgrunnen for å ta ut seks midtstoppere.

- Det er viktig å ha spillere som kan bekle flere roller, svarte Hareide.

På pressekonferansen ble det også opplyst at det er planlagt en ny treningskamp før VM-kvalifiseringen starter med kamp mot Armenia.

- Vi skal spille mot Liechtenstein 31. august. Det er en kamp vi har fått på plass fordi vi må ha en kamp før Armenia. Vi kan ikke bli helt iskalde. Å gå uten kamp fra juni til september er ikke bra, forklarte landslagssjefen.

Troppen Dette er de 23 spillerne Åge Hareide tok ut:

Fredrik Rønnow (Brøndby), Jonas Lössl (Guingamp), Kasper Schmeichel (Leicester), Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach), Daniel Agger (Brøndby), Daniel Wass (Celta Vigo), Erik Sviatchenko (Celtic), Henrik Dalsgaard (Zulte Waregem), Jannik Vestergaard (Werder Bremen), Jonas Knudsen (Ipswich), Jores Okore (Aston Villa), Riza Durmisi (Brøndby), Simon Kjær (Fenerbahçe), Christian Eriksen (Tottenham), Lasse Vibe (Brentford), Pierre Emile Højbjerg (Schalke), Thomas Delaney (FC København), William Kvist Jørgensen (FC København), Michael Krohn-Dehli (Sevilla), Nicolai Jørgensen (FC København), Yussuf Yurary Poulsen (Leipzig). (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram