Hareide raser mot dansk presse

Avishets var en av hovedårsakene til at Åge Hareide plutselig trakk seg som trener i Brøndby 15. april 2002.

- Da de dårlige resultatene kom var det en konsekvent negativ omtale av vårt spill og meg som trener. Det var særlig en avis som kjørte en kampanje mot oss og meg. Avisen var BT, sier Åge Hareide til onside.dk.

- Avisomtalen betydde mye, for jeg blir veldig forbannet når jeg føler det blir kjørt en ensidig kampanje mot meg. Det var ensidig fra én avis, og det kunne jeg ikke holde ut, sier Hareide.

Nå slår han tilbake og langer ut mot sportssjefen i BT, Peter Brüchmann.

- Det var spesielt fra sportssjefen i BT, som tydeligvis har problemer med folk som kommer fra nord for Danmark, sier Hareide, men sportssjefen lar seg ikke provosere av denne beskyldningen.

- Hvis en journalist kan få en trener i Brøndby til å si opp, så er treneren dårlig. Jeg skrev at Brøndby spilte kjedelig fotball. Det har jeg også skrevet om FC København, og dermed skulle også deres trener Hans Backe gå av, sier Brüchmann.

Fortsatt er det et ubesvart spørsmål om Åge Hareide gikk frivillig fra trenerjobben i Brøndby eller om han ble presset ut.

- Pressen påvirker omgivelsene, den påvirker tilhengerne og styret og menneskene som omgir en hvilken som helst klubb. Om man vil eller ei, så blir man preget av media, for man leser jo aviser, sier Åge Hareide til online.dk.

(NTB)