Hareide raser mot fotballekspertene

Kaller debatt tåpelig.

TALLINN (Dagbladet.no): De som stadig uttaler seg om det norske landslaget liker dårlig matcher som mot Estland. Allerede to dager etter Moldova-matchen fikk landslaget beskjed, via Dagbladet, om å kjøpe bedre motstand enn Estland og Costa Rica (på Ullevaal i mai).

Åge Hareide sitter på spillerhotellet i Estland, og hisser seg godt opp over ekspertisen, inkludert Dagbladet.nos nettmøtegjest Erik Solér, som igjen setter spørsmåltegn ved morgendagens kamp hjemme i gamlelandet.


- Det blir tåpelig, når dette ikke er en internasjonal dato, sier Hareide.

For uten en slik dato kan ingen topplag stille mot Norge.

- Jeg bryr meg ikke om hva de såkalte ekspertene sier, men jeg må arrestere dem, sier landslagssjefen.

Han mener uansett Estland holder bra klasse, og påpeker som i går at de holdt Russland til 2-2. At det estiske laget debatteres hjemme synes Hareide er fornærmende.


- Dette er nedverdigende for en nasjon som Estland å bli betraktet som dårlige, sier Hareide.

Og spør om kanskje norske klubblag møter Real Madrid, Chelsea eller Manchester United i treningskamper?

- Hadde vi kunnet velge Brasil eller Frankrike, så hadde vi gjort det så ofte som mulig, sier landslagssjefen. Han er glad for at han får prøvd nye spennende spillere i Tallin.

- Mange trenger litt øving før det siste avgjørende steget, sier Hareide. Han vet ennå ikke om alle 17 i troppen får sjansen i morgen. Det kommer an på kampbildet, og om mange har slitne bein etter helgas tippeligarunde.

- I utgangspunktet blir det ikke veldig mange bytter, men flere kan fort bli trøtte hvis det blir mye springing. Og det håper jeg det blir, sier Hareide til Dagbladet.no.

  • Følg kampen direkte på Dagbladet.no kl. 17 i morgen.
FORNÆRMET PÅ ESTLANDS VEGNE: Åge Hareide mener Norges motstander holder bra nivå.