HUMORISTISK: Daily Sport Record har i dag denne forsida. Det spørs om Åge Hareide er så fornøyd med den. Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
HUMORISTISK: Daily Sport Record har i dag denne forsida. Det spørs om Åge Hareide er så fornøyd med den. Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpixVis mer

Hareide raste etter skotsk grisesnakk. Slik svarer tabloidavis

«Ta baconet med hjem, gutter».

(Dagbladet): I kveld møtes Malmö og Celtic i Champions League-kvalifiseringen for å avgjøre hvilken av de to klubbene som blir å se i det gode selskap denne sesongen. Celtic har 3-2 å gå på etter den dramatiske avslutningen på kampen i Skottland, hvor Jo Inge Berget satte inn den viktige reduseringen på overtid.

- De spilte som griser, var Malmö-keeper Johan Wilands oppsummering av Celtics fysiske fotball etter 2-3-tapet på Parkhead i Glasgow.

Det fikk skotske journalister til å spørre malmö-trener Åge Hareide om hva manageren syntes om karakteristikken. Det endte med at treneren tordnet mot de frammøtte på gårsdagens pressekonferanse for å få fram at keeperen hans mente at Celtic-spillerne spilte som griser, og ikke så ut som dyret.

- Det er sånne ting som gjør meg forbannet og som fører til at jeg mister respekten for journalister og det som settes på trykk, raste Åge Hareide.

I den anledning har den skotske avisa Daily Record Sport sett sitt snitt til å leke litt med forsida i dagens avis.

Med tittelen: «Bring home the bacon bhoys» (Ta baconet med hjem, gutter), legger iallfall ikke avisa grisedebatten død.

Ordet «bhoys» er for øvrig et keltisk slanguttrykk, og Celtic kalles The Bhoys.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ja, gris betyr gris på vårt språk også, men å spille som en gris betyr noe annet. Det betyr å spille dirty. Og det har en helt annen mening. Min keeper sa aldri at Celtic-spillerne er griser. Og fra folk som bruker f-ordet i stort sett hver setning som uttales er det spesielt å høre vi blir kritisert for å ha sagt at et lag spiller grisete, sa en forbannet Hareide i går.

Det spørs om noen tør å bringe spørsmålet på banen igjen etter kveldens kamp - iallfall om Malmö skulle ryke ut.

Det er for øvrig ikke første gang Hareide mister besinnelsen denne sesongen. Lørdag var treneren også i et lite imøtekommende humør da en journalist fra skotske The Sun fikk så hatten passet.

• Malmö-Celtic spilles 20.45 i kveld.