HUMORISTISK: Daily Sport Record har i dag denne forsida. Det spørs om Åge Hareide er så fornøyd med den. Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
HUMORISTISK: Daily Sport Record har i dag denne forsida. Det spørs om Åge Hareide er så fornøyd med den. Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpixVis mer

Hareide raste etter skotsk grisesnakk. Slik svarer tabloidavis

«Ta baconet med hjem, gutter».

(Dagbladet): I kveld møtes Malmö og Celtic i Champions League-kvalifiseringen for å avgjøre hvilken av de to klubbene som blir å se i det gode selskap denne sesongen. Celtic har 3-2 å gå på etter den dramatiske avslutningen på kampen i Skottland, hvor Jo Inge Berget satte inn den viktige reduseringen på overtid.

- De spilte som griser, var Malmö-keeper Johan Wilands oppsummering av Celtics fysiske fotball etter 2-3-tapet på Parkhead i Glasgow.

Det fikk skotske journalister til å spørre malmö-trener Åge Hareide om hva manageren syntes om karakteristikken. Det endte med at treneren tordnet mot de frammøtte på gårsdagens pressekonferanse for å få fram at keeperen hans mente at Celtic-spillerne spilte som griser, og ikke så ut som dyret.

- Det er sånne ting som gjør meg forbannet og som fører til at jeg mister respekten for journalister og det som settes på trykk, raste Åge Hareide.

I den anledning har den skotske avisa Daily Record Sport sett sitt snitt til å leke litt med forsida i dagens avis.

Med tittelen: «Bring home the bacon bhoys» (Ta baconet med hjem, gutter), legger iallfall ikke avisa grisedebatten død.

Ordet «bhoys» er for øvrig et keltisk slanguttrykk, og Celtic kalles The Bhoys.

- Ja, gris betyr gris på vårt språk også, men å spille som en gris betyr noe annet. Det betyr å spille dirty. Og det har en helt annen mening. Min keeper sa aldri at Celtic-spillerne er griser. Og fra folk som bruker f-ordet i stort sett hver setning som uttales er det spesielt å høre vi blir kritisert for å ha sagt at et lag spiller grisete, sa en forbannet Hareide i går.

Det spørs om noen tør å bringe spørsmålet på banen igjen etter kveldens kamp - iallfall om Malmö skulle ryke ut.

Det er for øvrig ikke første gang Hareide mister besinnelsen denne sesongen. Lørdag var treneren også i et lite imøtekommende humør da en journalist fra skotske The Sun fikk så hatten passet.

• Malmö-Celtic spilles 20.45 i kveld.