Hareide raste mot dommeren

- Utrolig feigt, sa han etter at TIL tok tre poeng på overtid.

Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): • Tromsø - Viking 1-0

I en ellers kjedelig affære, tok Tromsø alle tre poengene på overtid.

Andre Danielsen løftet armene når Hans Åge Yndestad prøvde å vippe ballen inn i feltet, og dommeren pekte mot straffemerket.

Innbytter George Mourad - eller «Mouradona» som han blir kalt - lot seg ikke affisere av Erik Nevlands forsøk på å distrahere, og satte inn matchvinnerscoringen bak Rune Almenning Jarstein.

Keeper Rune Almenning Jarstein innrømmer at straffen på slutten var korrekt.

- Dessverre så fikk de en straffe på slutten. Det var vel hands, og hands i feltet er vel straffe. Men det går an å se an om det er farlig sjanse, og det er det vel ikke der, sa Almenning Jarstein til TV2 etter kampslutt.

Åge Hareide mente at de burde fått straffe i en situasjon like før. Martin Fillo gikk i bakken etter en takling av Ciss´ i feltet. TV-bildene viste at backen var på ballen først.

— Dommeren lar seg i høyeste grad påvirke av både TIL-spillerne og publikum på straffesituasjonen. Svært bittert, og det er definitivt dommeren sin skyld at vi taper denne kampen, sa Hareide til NTB etter kampen.

Bortsett fra det var Hareide godt fornøyd med sine elever.

— Vi viser kraftig forbedring bakover fra de siste kampene. Tromsø skaper ikke mye, og bakerst viser Rune (Almenning Jarstein) at han tilhører eliten av norske keepere.

Per Mathias Høgmo var glad for at hjemmelaget helt til siste spark på ballen.

— Vi møtte et Viking-lag som har fått dårlig betalt de siste kampene, men i dag står vi på til siste spark og får betalt for det. En veldig fortjent seier alt i alt, sa han til NTB.

Høiland-bom Tromsø hadde flere gode muligheter, men både Sigurd Rushfeldt og Remi Johansen klarte ikke å sette Almenning Jarstein på prøve med sine avslutninger som begge gikk utenfor.

Kaykes avslutning fra 20 meter var bedre, men Jarstein var med på notene og tuppet ballen over.

Viking måtte bruke mye krefter på det defensive, men tyve minutter før slutt fikk de en gyllen mulighet.

Erik Nevland slo en smart pasning inn sentralt. Der kom Tommy Høiland løpende til dekket bord, men avslutningen gikk svakt utenfor.

8 kamper uten seier Viking har nå ikke vunnet en fotballkamp siden seieren mot Hønefoss 18. juli. Ifølge Infostrada er det en tangering av Vikings lengste rekke siden 1986 uten seier.

Tromsøs seier var første seier over Viking på 6 kamper. Nå retter de siktet mot sølvplassen.

— Det var viktig med tre poeng i dag. Det legger press på Vålerenga som ligger foran oss. Vi skal gi dem kamp om sølvmedaljene, sa en offensiv Ruben Yttergård Jenssen etter kampen.