Hareide raste ned i vekt

- Jeg har gått ned over åtte kilo, sier Åge Hareide etter seks operasjoner på ti dager.

VAR UTE I HALVANNEN MÅNED: Åge Hareide måtte gjennom en rekke operasjoner i august. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VAR UTE I HALVANNEN MÅNED: Åge Hareide måtte gjennom en rekke operasjoner i august. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åge Hareide fikk i høst infeksjon etter en kneoperasjon. Det gjorde at han måtte melde forfall til EM-kvalifiseringskampene mot Gibraltar og Georgia. Hareide var sykmeldt i drøye seks uker.

Denne uka er Hareide tilbake når Danmark skal spille mot Sveits og Luxemburg. Nordmannen hadde kastet krykken han hoppet rundt på i forrige uke da han møtte pressen på Hotel Marienlyst i Helsingør mandag.

- Det går fint nå, og det går bare bedre og bedre. Det skal bli fantastisk å komme seg ut og trene igjen, sier Hareide.

GÅR HAN?: Lars Lagerbäcks kontrakt med NFF varer ut et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Landslagssjefen har hatt ansvaret for Norge siden 2017, og tidligere trent andre nasjoner som Island, Nigeria og Sverige. Kommentator: Morten P. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Tøff kamp

Men veien tilbake til treningsfeltet har ikke vært enkel for den norske 66-åringen, som var gjennom flere operasjoner i august. Det var infeksjonen som kom i etterkant av kneoperasjonen som virkelig ga ham problemer.

Hareide måtte ligge på sykehuset i over halvannen måned på grunn av infeksjonen, som han selv beskriver som voldsom overfor Ekstra Bladet.

- Jeg har gått ned over åtte kilo. Maten på sykehus er ikke noe jeg kan anbefale, sier Hareide til avisa.

Han fortsetter:

- Jeg måtte gjennom seks operasjoner og var i narkose seks ganger på ti dager. Men nå går det heldigvis bedre. Jeg kan gå uten stokk, sier Hareide til Ekstra Bladet.

Hareide har tidligere snakket om at det var tøft å gå glipp av de to landskampene i september, og at livet på sidelinja av sidelinja har vært vanskelig å takle.

- Fotball har vært mitt liv, og plutselig ble det tatt fra meg. Jeg fikk ikke muligheten til å være sammen med spillerne og hadde bare mulighet til å snakke med dem på telefon. Det var steintøft, og det er første gang at jeg har opplevd noe sånt, sier Hareide.

Danmarks håp

Danmark har hatt en god start på EM-kvalifiseringen. Per dags dato ligger de på en andreplass i gruppa, to poeng bak Irland og ett poeng foran Sveits.

Med andre ord - Danmark har ikke råd til å avgi mange poeng framover, til tross for at to lag går direkte til neste års EM fra gruppa.

Hareide håper nå at Christian Eriksen kan blomstre i rød drakt.

Eriksen har slitt med spilletid og dårlig uttelling for Tottenham denne sesongen, men han har vært livsviktig for Danmark de siste åra. Eriksen har meget sterke 23 mål på de siste 34 landskampene, alle under Hareide.

- Jeg håper at landslaget kan bli et fristed for Christian, og at vi får han i gang under vante omgivelser. Jeg er aldri nervøs for ham, jeg er sikker på at han kommer til å levere.

  • Danmark møter Sveits til toppkamp i gruppa lørdag 12. oktober. Kampen går klokka 18.00 på TV 2 Sport 1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer