Hareide reagerer sterkt på Riise-sverting

Fikk skylda for gutters dopbruk.

(Dagbladet.no): «Får skylden for gutters dopbruk» var tittelen på oppslaget i Vårt Land onsdag, ledsaget av et bilde av John Arne Riise i bar overkropp. Kilden til den voldsomme påstanden var førsteamanuensis  ved Institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen, Ståle Pallesen. Han ble sitert på at fotballspillere som drar av seg trøya og blotter en veltrent kropp, påvirker unge gutter i negativ retning.

Dagbladet.no var blant dem som siterte artikkelen i Vårt Land - en artikkel både landslagssjef Åge Hareide og Pallesen selv reagerer sterkt på.

- Du gir ikke en topp idrettsmann skylda for at gutter doper seg. Gutten sjøl er dopfri, og en dyktig og flink idrettsmann. Det er å gå altfor langt, sier Hareide til TV 2.

Pallesen, som var kilden til saken, benekter at han på koblet utspillet til personen John Arne Riise.

- Det er ekstremt galt når det påstås at jeg gir Riise skylda for noe som helst. Det er ikke mitt utspill, og det er ikke jeg som har koblet uttalelsen til ham. Hvis jeg var Riise, ville jeg blitt rimelig forbannet selv, sier Pallesen til Dagbladet.no.

TAS I FORSVAR: Åge Hareide er forarget over at John Arne Riise ble pekt ut som en slags syndebukk for unge gutters dopbruk. -  Du gir ikke en topp idrettsmann skylda for at gutter doper seg, sier Hareide. Foto: SCANPIX
TAS I FORSVAR: Åge Hareide er forarget over at John Arne Riise ble pekt ut som en slags syndebukk for unge gutters dopbruk. - Du gir ikke en topp idrettsmann skylda for at gutter doper seg, sier Hareide. Foto: SCANPIX Vis mer