I KRANGEL: Viking-trener Åge Hareide ble kalt dårlig taper av Martin Andresen etter at han kritiserte Vålerenga-spillerne for stygt spill.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
I KRANGEL: Viking-trener Åge Hareide ble kalt dårlig taper av Martin Andresen etter at han kritiserte Vålerenga-spillerne for stygt spill. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Hareide refser VIF-spillerne for stygt spill etter tapet

- Typisk, svarer Martin Andresen.

Vålerenga - Viking 3-0.

Vålerenga forsetter høstklatringen på tabellen og rykket opp til sølvplass. Fredag ble Viking slått 3-0 i kaldt høstvær, men temperaturen var likevel høy mellom trenerne både før og etter kampslutt.

- Dommeren var for sen med de gule kortene til Vålerenga-spillerne. Det var flere episoder i starten av kampen. Jeg sier ikke at det var en stygg kamp, men det jeg henviser til var bevisst og litt stygt, sa Viking-trener Åge Hareide - og brukte dette som favorittema i intervjusonen etter kampslutt.

VIF-trener Martin Andresen var ganske oppgitt over kollega Hareide.

- Han bruker dette for å ta fokus bort fra resultatet. Litt typisk. Det var tøft spill et par ganger, men ikke stygt, mente Andresen.

De to utvekslet gjensidige skulderklapp før Hareide forsvant fra Ullevaal stadion. Bortsett fra småkranglingen med Viking-treneren var Andresen naturlig nok i godt humør.

- Solid - Dette var en solid kamp fra vår side. Vi var farlige og effektive før pause. I 2. omgang kontrollerte vi inn, oppsummerte Vålerenga-treneren.

Han har opplevd en formidabel opptur i de siste åtte kampene. Veigar Páll Gunnarsson, som måtte ut etter 60 minutter fredag, har hatt en viktig rolle.

- Veigar har vært viktig for oss, fastslo Martin Andresen som kan glede seg over en midlertidig annenplass på tabellen.

Hjemmelagets spill varmet i perioder på et høstkaldt Ullevaal. Den samme gjorde ganske sikkert Klanens taktfaste «Martin Andresen"-rop for Vålerenga-treneren.

Før fredagens kamp sto Vålerenga med fem strake seirer over Viking. Den sjette var aldri fare. 2-0 ved pause ble til 3-0 drøye ti minutter før slutt på straffespark ved tomålsscorer Bojan Zajic.

Strålende Zajic Grepet på kampen tok hjemmelaget umiddelbart. Allerede i det sjuende minutt kom kampens prestasjon: Veigar Páll Gunnarsson flikket ballen med hodet til Zajic. Sistnevnte vendte bort Håkon Skogseid og Indridi Sigurdsson på elegant vis og dundret ballen opp i landslagskeeper Rune Almenning Jarsteins høyre vinkel. Vakkert av spilleren som nå er oppe i sju seriemål.

2-0-scoringen like før pause var også flott: Gunnarsson viste fram tilslaget, Jarstein ga retur, og superveteran Morten Berre lot seg ikke be to ganger. Der og da så Andresens menn ut som vinnere.

VIFs straffemål kom etter at Indridi Sigurdsson felte Håvard Nielsen på en klønete måte. Samme mann forårsaket straffe også i Vikings forrige kamp mot Haugesund.

Siste trepoenger for siddisene utenfor Viking stadion kom 19. juni. Den nye treneren, som skal være på plass før sesongslutt, en jobb å gjøre hvis laget skal oppfylle ambisjonene om medalje i 2012-sesongen.

Dommer Ken Henry Johnsen brukte høstfargen gult og delte ut fire kort i en fairspilt kamp. Tre av kortene kom til Vålerenga-spillere i faresonen. Neste kamp mot Aalesund går uten Fegor Ogude, Fredrik Stoor og Andreas Nordvik.

(NTB)