Hareide ringte Solbakken for å få råd før Juventus-kampen

Champions League starter i morgen.

FIKK RÅD: Malmös trener, Åge Hareide, tok en prat med Ståle Solbakken i forkant at Champions League-oppgjøret mot Juventus. Foto: Thomas Johansson / TT / NTB scanpix
FIKK RÅD: Malmös trener, Åge Hareide, tok en prat med Ståle Solbakken i forkant at Champions League-oppgjøret mot Juventus. Foto: Thomas Johansson / TT / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I morgen braker det løs for Åge Hariede i Europas gjeveste fotballselskap, Champions League.

Det er fjorten år siden sist et svensk lag var å finne i turneringa.

På plass i Torino, forbereder Hareide og Malmö seg til møtet med Juventus i gruppe A. Gruppa består også av spanske Atletico Madrid og greske Olympiakos.

Vil stresse Juventus Og før kampen har Åge Hareide sikret seg råd fra Ståle Solbakken - som var i gruppe med Juventus i fjor.

- Jeg snakket med Ståle Solbakken i går, så jeg har fått litt info fra ham, og hørt på de erfaringene han hadde fra kampene i fjor, fortalte Hareide på pressekonferansen i Torino.

Hareiede lover at Malmö skal stresse Juventus i morgen kveld.

- Juventus vil ha tre poeng. Jeg har sett en del sitater som har vært oversatt, og vi er ikke nevnt blant de som Juventus ser på som de vanskelige kampene. Det er en fordel for oss at de har et visst press. Vi skal stresse Juventus, og de har møtt nordiske lag tidligere og er ikke komfortable med det, sier Hareide om morgendagens motstander.

På spørsmål som han ville stille med fire eller fem i forsvar, kunne ikke nordmannen avsløre noe.

- Du må vente og se, vi kan ikke avsløre for mye for italienere, svarte Hareide journalisten og lo.

Generalprøven for Malmö foran endte 3-3 mot Häcken i Allsvenskan lørdag.

Minnet om fjoråret Juventus-trener Massimiliano Allegri har som mål å ta Juventus til en kvartfinale i Champions League. Juve-treneren mener man ikke skal forhåndsdømme gruppa - og minner overfor Gazzetta at de ikke greide å ta seg videre fra gruppespillet i fjor.

- Vi hadde det som på forhånd så ut som en grei gruppe også i fjor, men likevel greide ikke Juventus å ta seg videre. Det eksisterer ingen enkle kamper i Champions League, advarer Allegri.

Hareide og Malmö slipper riktignok unna stjernespillere som Arturo Vidal og Andrea Pirlo, som begge er ute med skader. Carlos Tevez har vært plaget etter en smell i låret, men scoret da Juventus slo Udinese 2-0 i helga - og er klar for møtet mot Malmö lover Allegri.

At de slipper å møte Vidal, har nok ikke Åge Hareide noe imot. Men han tror ikke det nødvendigvis svekker Juventus.

- Juventus har en bra bredde, og har mange gode spillere som kan komme inn, sier Hareide.

- Ferske Giorgio Chiellini tror de kan ha en fordel av at Malmö er ferske i Champions League.

- Vi er i bra fysisk form akkurat nå. Malmö er ferske på dette nivået, og kommer til å måtte prestere sitt beste, advarer Juventus' Giorgio Chiellini.

Chiellini spår likevel at det er det laget som viser mest vilje som går seierende ut av slaget i Tornio.

- Det er ikke så mye hvem som er mest fysiske eller mest taktiske som teller. Man må mest av alt vise vilje, entusiasme og ha en bra innstilling, sier Juventus-spilleren ifølge Expressen.