Hareide roser Carews valg

- Får bedre matching.

Landslagssjef Åge Hariede roser valget til John Carew som mandag ble klar for den franske eliteserieklubben Lyon.

– Dette er et godt valg. I Lyon får han bedre matching og vil spille på et jevnt høyt nivå. Ligaen i Frankrike er jevnere enn den tyrkiske. Dessuten får han spille i mesterligaen, sier Hareide til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Carew gikk til Lyon for 60 millioner kroner og ble klar søndag etter lange forhandlinger med Carew og den tyrkiske klubben Besiktas.

– Houllier ønsket jo Carew, og det hjelper jo, sier Hareide.

Naturlig steg

Carew selv er glad for å komme til Frankrike, og så det som et naturlig steg i karrieren.

– Nå følte jeg at tiden var inne for å prøve meg igjen på øverste nivå i Europa, sa Carew til TV 2.

Den tidligere Liverpool-manageren Gerard Houllier har jaktet nordmannen helt siden han var sjef for de rødkledde i England.

- FLINK GUTT: Åge Hareide liker det nye klubbvalget til John Carew. Scanpix
- FLINK GUTT: Åge Hareide liker det nye klubbvalget til John Carew. Scanpix Vis mer

Om Lørenskog-gutten lykkes i Frankrike gjenstår å se. Historien viser at flere gode spisser har hatt trøbbel med å få fart på karrieren i Lyon. Giovane Elber ble hentet til klubben fra Bayern München i 2003, men ble ingen umiddelbar suksess. 11 mål på to sesonger skremmer ingen. Nå er brasilianeren solgt videre til Borussia Mönchengladbach.

Fireårskontrakt

Langt mer suksess hadde riktignok landsmannen Sonny Anderson, som ble solgt til spanske Villareal i 2003.

John Carew har skrevet under en fireårskontrakt og blir dermed del av et meget ungt Lyon-lag. Bare tre spillere i klubben er over 30 år. Det er keeper Gregory Coupé, samt veteranene Juninho og Sylvain Wiltord.

Lyon kan bli svekket foran kommende sesong dersom flere en av europeiske storklubber får det som den vil. Den meget talentfulle midtbanespilleren Michael Essien (20) er ønsket av blant andre Manchester United.

(ANB)