Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide sa nei til å møte Norge: - Ikke aktuelt engang

Norges Fotballforbund gjorde mye for å få til en kamp mellom Norge og Danmark før EM. Åge Hareide sa tvert nei.

IKKE TID TIL NORGE: Og ikker har han lyst heller. For Åge Hareide har ingenting å vinne på møte Norge som dansk landslagstrener. Bare alt å tape. Foto: Christian Roth Christensen
IKKE TID TIL NORGE: Og ikker har han lyst heller. For Åge Hareide har ingenting å vinne på møte Norge som dansk landslagstrener. Bare alt å tape. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

TANKEN VAR GOD og initiativet verd både innsatsen og forsøket. Det skal Norges Fotballforbund ha. De prøvde i hvert fall. Men svaret ga seg egentlig selv. For hvorfor skal Åge Hareide møte Norge i sin første eller en av sine første kamper som dansk landslagstrener?

Selvfølgelig skal han ikke det.

- Det var ikke aktuelt en gang, sier Åge Hareide.

- Jeg skjønner godt hvorfor det ble som det ble, sier Per-Mathias Høgmo.

Og grunnen(e) er følgende:

ÅGE HAREIDE HAR ingenting å vinne på å spille mot Norge. Absolutt ingen verdens ting. Et tap mot fjellapene som per dato holder 54. plassen på FIFA-rankingen, mot Danmarks 42., ville vært katastrofalt og gjort både livet og jobben uutholdelig. En seier ville vært en selvfølgelighet og blitt mottatt med "hva sa?".  For spillende Danmark taper ikke mot sparkende Norge - de har ikke tapt siden ligalandslaget til Nils Johan Semb slo dem 4-2 på La Manga 2. februar 2000.

Men de har slått oss tre av seks ganger, alle avgjørende.

Og spilt de andre tre uavgjort.

SLIKE ODDS VIL du ikke ha som nyansatt nordmann med ansvaret for det danske landsholdet. Da styrer du unna. I tillegg skal Danmark møte Romania, Polen, Montenegro, Armenia og Kazakhstan i VM-kvalifiseringen som starter i september. Og der har du alibiet om noen skulle være så dumme å kalle deg feig.

Du øver mot de som likner på de du skal konkurrere mot.

Du øver ikke mot naboen for å være grei.

DET ER SELVFØLGELIG ikke Åge Hareides oppgave å trekke folk til Ullevaal eller skape ny entusiasme rundt et norsk landslag som helst hadde sett en annen motstander enn Finland i årets første hjemmekamp (29. mars). Det får Per-Mathias Høgmo ta seg av.

- Jeg ville heller spilt mot Bulgaria, sier Åge Hareide.

- Dette handler utelukkende om å forberede seg best mulig.

ÅGE HAREIDE BEGYNNER offisielt i jobben som dansk landslagstrener 1. mars. Fram til det skal han ha litt fri fra fotballen, kartlegge danske landslagsspillere og forberede seg til den krevende oppgaven under våre naboers kritiske lupe (spør Ståle Solbakken). For det er én ting å være dansk landslagstrener - og bare så det er nevnt, Michael Laudrup takket nei, han har i denne fasen av livet ikke bruk for all oppmerksomheten og styret som følger jobben - det er noe helt annet å være norsk landslagstrener for Danmark.

Og da møter du ikke Norge.

Er du heldig som norsk landslagstrener i Danmark styrer du helst unna Norge i kvalifiseringer også.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media