Hareide sa opp

Åge Hareide sa i dag opp trenerjobben i Brøndby med umiddelbar virkning. Årsaken er de svake resultatene den siste tiden.

Brøndby ledet serien med 10 poeng etter halvspilt serie.

Med gårsdagens tap og FC Københavns seier har avstanden krympet til to poeng. Kampen mot Midtjylland skulle vise seg å bli Hareides siste som Brøndby-trener.

I dag sa nordmannen opp.

- Jeg har hatt en god tid i Brøndby, men jeg føler at det beste jeg kan gjøre for klubben er å overlate roret til en ny mann. Jeg tror spillerne trenger noe helt nytt. Vi er kjørt fast spillemessig, sier Hareide i en pressemelding.

Oppsigelsen er akseptert av Brøndby-direktør Per Bjerregaard.

– Jeg vil først og fremst gi et stort kompliment til Åge Hareide for hans holdning. Det er av stor respekt at en trener klarer å sette sin egen person i bakgrunnen til fordel for klubben. Åge har på mange måter gjort en god jobb i Brøndby, sier Brøndby-direktøren.

Klubbens talentsjef Tom Køhlert tar over jobben ut sesongen. Laget har igjen seks seriekamper.

Assistenttrener Lars Olsen er sjokkert over Hareides oppsigelse.

- Han er rystet over situasjonen. Det er helt naturlig etter å ha jobbet 100 prosent lojalt med en hovedtrener i over to år. Lars Olsen har selvsagt behov for å komme over sjokket, men Lars er en så dyktig trener og erfaren som menneske at han snart vil være tilbake på topp, sier Bjerregaard.

Hareide har levd under et hardt press fra dansk media. I dag skrev Ekstra Bladet en kommentar med tittelen «Fyr treneren».

Oppsigelsen kommer kort tid etter at nordmannen forlenget sin avtale med Brøndby. Opprinnelig gikk kontrakten til sommeren, men partene forlenget fram til nyttår.

(Dagbladet.no)

SLUTT:</B> To års samarbeid mellom Åge Hareide og Lars Olsen er over. Foto: SCANPIX