Hareide satser på Per Ciljan

18-åringen får sjansen i USA.

PRAHA (Dagbladet.no): Etter 0-2 totalt mot Tsjekkia er Åge Hareide ferdig med VM. Nå handler alt om EM-sluttspillet i 2008.

Der kan RBK-kometen Per Ciljan Skjelbred (18) få en sentral rolle på landslaget. Det bekrefter landslagssjefen før flyavgang hjem til Norge i ettermiddag.

- Per kan gå inn og spille i posisjonen bak spissene. Det er en rolle som passer han meget godt, sier Hareide.

Første sjanse for tenåringen kommer i privatkampene mot USA og Mexico i januar.

- Hvis han har pass, flirer Hareide.

Venter på veteran-svar

Skjelbred er det eneste nye navnet Hareide vil ut med etter tapet mot tsjekkerne. Hvem som forsvinner i jakten på en EM-plass er ikke klart ennå.

For det første har ikke Hareide snakket med veteranene, om de vil fortsette. For det andre skal landslagssesongen summeres opp i fred og ro fram mot jul.

FÅR SJANSEN: Per Ciljan Skjelbred har imponert i RBK. Nå får han sjansen på landslaget også. Her er 18-åringen i kamp mot Real Madrid og David Beckham. Foto: SCANPIX
FÅR SJANSEN: Per Ciljan Skjelbred har imponert i RBK. Nå får han sjansen på landslaget også. Her er 18-åringen i kamp mot Real Madrid og David Beckham. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi må ha motiverte spillere, folk som har lyst til å være med, sier landslagssjefen.

Han vil også ha flere «stolte øyeblikk», det som var mottoet hans for VM-kvaliken. Hareide medgir at landslaget har litt stolthet å gå på.

- I går var vi på vei mot et stolt øyeblikk. Vi skal ha langt flere hvis vi skal komme oss til noe mesterskap, sier Hareide.

Skal bli bedre hjemme

Han håper også at Ullevaal blir et fort igjen. I denne kvaliken har Norge vært best på bortebane, også i playoffkampene mot Tsjekkia.

- Der må vi ta tak. Vi kan ikke fortsette sånn, vi må bli sterke hjemme, sier Hareide.

Hareide synes Norge gikk ned med flagget til topps i går. Og han synes ungguttene som har fått sjansen i høst lover godt for framtida.

Og EM i 2008 - selvsagt. Først 27. januar vet Norge hvem de kjemper mot i gruppespillet fra høsten 2006.

- Målet er klinkende klart.

- Vi skal til EM?

- Ja!

Debatt

Hva synes du om at Per Ciljan Skjelbred nå får sjansen på landslaget?

SER FRAMOVER: Åge Hareide skal før jul evaluere landslagssesongen.