Hareide satser på tøff matching

Velger vanskelige motstandere bevisst.

Norges resultater i privatlandskamper er blitt dramatisk dårligere de siste årene. Men Åge Hareide velger bevisst å utvikle laget gjennom tøff matching.

Sitt første halvannet år som landslagssjef ledet han Norge i 16 privatlandskamper. 11 ble vunnet, fem endte uavgjort. Ingen ble tapt. Total målscore var 34-14. Men bak resultatene skjulte det seg mange svake motstandere.

Siste halvannet år har Norge spilte åtte privatlandskamper. Ingen av dem er vunnet. Fire uavgjorte og fire tap er utbyttet, målscore 6-15. Norge har ikke vunnet en privatlandskamp siden 3-2 mot et redusert Sverige på Råsunda i juni 2005. Men Hareide mener det har vært utviklende å møte sterke lag.

- Bak resultatene er det klare tegn på at vi er i framgang. Vi skaper mer både på overganger og dødball, og vi slipper til veldig få sjanser i spill. Jeg føler at vi er mer sammensveiset og tryggere på hva som skjer. Det har skortet bare på uttellingen på egne sjanser, sier han.

Det er ikke tomme ord når Hareide sier han bevisst har valgt tøffere motstandere. I de 16 første privatlandskampene var motstanderen i snitt nummer 56 på FIFA-rankingen da Norge møtte dem, i de åtte siste var snittet 22.

I 11 av de første 16 kampene var Norge høyere på FIFA-rankingen enn motstanderen, mens kampen mot Kroatia onsdag blir åttende privatlandskamp på rad hvor Norge har møtt en høyere rangert motstander.

Kroatia er nummer 15 på siste FIFA-ranking, Norge er nummer 50.

(NTB)

Hareide satser på tøff matching
HER LIGGER LISTA: Landslagssjef Åge Hareide instruerer John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen på dagens trening. Kroatia-kampen blir Norges åttende privatlandskamp på rad mot høyere FIFA-rangert motstander. Foto: Scanpix
HER LIGGER LISTA: Landslagssjef Åge Hareide instruerer John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen på dagens trening. Kroatia-kampen blir Norges åttende privatlandskamp på rad mot høyere FIFA-rangert motstander. Foto: Scanpix Vis mer