Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide skal bruke fotball-EM til å studere rivalene

Snart ny dansk landslagssjef.

Åge Hareide ser på Polen og Romania som Danmarks tøffeste utfordrere i VM-kvalifiseringen. Sommerens fotball-EM skal han bruke til å studere rivalene.

Hareide er i full gang i sin nye jobb som dansk landslagssjef. Mye handler om forberedelser til den kommende VM-kvalifiseringen, der Danmark skal ut mot Armenia, Kasakhstan, Montenegro, Polen og Romania.

Hareide nøler ikke med å utrope de to sistnevnte til de hardeste nøttene å knekke.

- Polen og Romania ser definitivt ut til å bli våre argeste rivaler, og det fine er at vi har rikelig med muligheter til å studere dem under EM. Dersom laget vårt utvikler seg slik jeg tror det kan, tror jeg vi har en god sjanse i VM-kvalifiseringen, sier han i et stort intervju på nettsidene til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Innleder mot Armenia Hareide er samtidig forberedt på at også de antatt svakere lagene i gruppa kan stelle i stand trøbbel.

- Det er en veldig interessant gruppe, og det som er helt klart, er at de tradisjonelt svakere lagene i Europa blir stadig bedre. Gapet er mye mindre enn det har vært tidligere, sier han - og tilføyer:

- Vi må være på tå hev i hver eneste kamp for å få de poengene vi trenger.

Hareide får sine debut som dansk landslagssjef i privatlandskampen mot Island torsdag 24. mars. Fem dager senere er Skottland motstander.

4. september innledes VM-kvalifiseringen mot Armenia hjemme i København.

Drømmer om VM Hareide innrømmer at tanken på å oppleve et VM-sluttspill trigger ham.

- Alle som jobber med fotball ønsker å oppleve et VM, og det er ikke noe annerledes med meg, sier 62-åringen, som var nær ved å føre Norge til VM i Tyskland i 2006.

Den avgjørende playoffduellen mot Tsjekkia endte da med tap.

- Det blir litt det samme som med meg og mesterligaen. Jeg hadde vært nær ved å komme til gruppespillet med både Rosenborg og Brøndby, så å endelig klare det med Malmö var fantastisk. I og med at jeg misset VM med Norge, vil det være desto med tilfredsstillende dersom jeg klarer det med Danmark, sier Hareide.

Sunnmøringen tror han har utviklet seg som trener siden tiden som norsk landslagssjef.

- Man må endre seg, fordi fotballen hele tiden er i endring. Fundamentet er selvfølgelig det samme, men en treners oppgave er å beherske de små elementene som stadig er i utvikling, følge med i nye trender og sørge for at spillerne er godt nok forberedt, sier han.

- Jeg behandler definitivt spillere annerledes enn jeg gjorde for 20 eller 30 år siden. Du må stadig fornye deg og lære av de beste, tilføyer han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media