Hareide skal overtale Villa-sjefen

Vil hente Carew hjem fra England.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): John Carew går glipp av kampen mot Bosnia på grunn av en leddbåndskade i kneet.

Villa-spissen har likevel uttrykt ønske om å være med Norge på samling før turen til Bosnia.

Åge Hareide utelukker ikke at landslaget vil hente hjem sin stjernespiller selv om han ikke er aktuell for spill.

- Det kan være aktuelt å ta med John hit og la det medisinske apparatet se på ham. John har gitt uttrykk for at han gjerne vil være med, sier landslagssjefen.

Skal møte O\'Neill

I ettermiddag reiser han og assistent By Rise til England. På agendaen står blant annet en prat med Aston Villa-manager Martin O\'Neill.

- Det vil bli et tema om vi kan ta John inn i den troppen. Hvis John er i opptrening, kan vi ta ham hit og sørge for at han får den treninga han trenger, sier Hareide.

Hareide sier han kjenner Villa-manageren «ekstremt godt», de to har spilt sammen både i Manchester City og Norwich.

MED PÅ TUR? Åge Hareide skal til England. Der skal han blant annet diskutere med Villa-manager Martin O\'Neill om John Carew kan bli med på samling med landslaget selv om han er skadd. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
MED PÅ TUR? Åge Hareide skal til England. Der skal han blant annet diskutere med Villa-manager Martin O\'Neill om John Carew kan bli med på samling med landslaget selv om han er skadd. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

- Jeg har til og med leid hus av O\'Neill! Vi gikk samtidig til City, og da vi dro derfra endte vi begge opp i Norwich. Jeg ser på ham som en nær kompis. O\'Neill er veldig flink med mennesker. Jeg er glad for at John har havnet i den klubben, sier Hareide til Dagbladet.no.

John Carew har vært Norges utvilsomt viktigste spiller i EM-kvalifiseringen. Selvsagt merkes det når han når er ute av troppen.

- Det betyr en hel del for oss. Han har vært veldig god for oss i det siste, sier Hareide.

- Andre vil stå fram

Nå tror han andre spillere kan bli sentrale i stedet. Hareide understreket innlednignsvis på dagens pressekonferanse at mange av de hjemlige spillerne er i form nå i sesonginnspurten.

Derfor er kanskje ikke tapet av Carew noen krise for Norge.

- Sånn laget er komponert nå, tror jeg andre vil stå fram. Vi har formspillere som kommer inn og som kjenner rollene, sier Hareide.