Hareide skal styrke gutta i troen

- Det gjelder å glede seg til å vinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet.no): Åge Hareide vender tilbake til gamle misjonsmarker denne uka. Denne gangen er det ikke Brøndby-spillerne som skal frelses i troen på Åge-fotball på Brøndby stadion. Det er de norske landslagsgutta.

For i løpet av tre døgns samling i København vil Hareide prente det inn i hodene deres: Vi skal slå Tsjekkia.

- Det er viktig å bygge tro. Jo flere vi er som begynner å tro at det er mulig, jo større gruppe av troende blir vi.Og troslæren er ganske enkel:

Tsjekkiske svakheter

- Det gjelder å glede seg til å vinne. Man kan bli veldig glad av å vinne fotballkamper, det fikk vi et eksempel på seinest i går, sier Hareide og henviser til gamleklubben Molde.

Hareide sier også at han skal vise de norske gutta bilder av tsjekkerne som skal styrke dem i troen.

- Alle lag har svakheter, det gjelder bare å finne dem, sier han.

Hareide har tidligere røpet at han har funnet noe han kan bruke. Men han vil ikke røpe hva det er, og hvordan det skal brukes. Inntil lørdag kveld forblir det en hemmelighet bevart innenfor den innerste sirkel av troende.

TROENDE: Åge Hareide tar sikte på å overbevise spillere som Steffen Iversen og Marius Johnsen om at Tsjekkia er mulig å slå. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
TROENDE: Åge Hareide tar sikte på å overbevise spillere som Steffen Iversen og Marius Johnsen om at Tsjekkia er mulig å slå. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Lukket trening

Trolig har han laget klart i hodet allerede. Han antyder imidlertid at han vil røpe minst mulig i løpet av treningene de to første dagene i København.

- Vi vil trene som vi pleier de første dagene, før vi begynner å fokusere på laget på torsdag.

Torsdag har landslaget en lukket trening.

- Vi kan jo ikke lukke treningen for tsjekkiske medier, men ikke for de norske. Dessuten er tett med kamera og blitslys på treningene ikke bestandig godt for konsentrasjonen, forklarer Hareide.

To bortekamper?

Når det gjelder motstanderen, mener han Tsjekkia opptrer temmelig likt på hjemme og bortebane.

- De er naturlig nok noe bedre hjemme, men bortekampen bekymrer meg ikke. Vi har en stil som passer bra på bortebane, sier Hareide.

På spørsmål om han har vurdert to bortekamper, svarer Hareide leende:

- Det kunne sikkert vært greit, slik som Ullevaal ser ut nå. Men det blir dyrt å frakte 25 000 norske fans til Praha, så vi må nok spille hjemme.

Hvis tro kan flytte fjell, kan den sikkert hjelpe Norge gjennom gjørma på vår nasjonale arena også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer