Hareide skal verken ha vært nummer 1, 2 eller 3 på Danmarks ønskeliste

- Han er ingen Michael Laudrup.

FÅR TROLIG PRESTISEJOBB: Åge Hareide skal være Danmarks nye landslagssjef. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FÅR TROLIG PRESTISEJOBB: Åge Hareide skal være Danmarks nye landslagssjef. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Ifølge danske medier er det et spørsmål om tid før Åge Hareide (62) presenteres som Danmarks nye landslagssjef. Det skjer etter at det i lang tid har vært klart at Morten Olsen (66) ville si fra seg ansvaret etter EM-kvaliken som endte med nederlag for Sverige i går.

Dagbladet får opplyst at førstevalget til Det danske fotballforbundet (DBU) til å erstatte Olsen, skal ha vært Michael Laudrup (51). Fotballegenden skal imidlertid ikke være interessert i jobben på grunn av oppmerksomheten som følger med. Ifølge BTs Morten Crone har Hareide heller ikke vært nummer to eller tre på forbundets liste over aktuelle kandidater.

- Hareide er et OK valg. Jeg kjenner ham som en sympatisk type som har fått gode resultater med klubblagene sine. Han kan være en god trener for det danske landslaget, men han er ingen Michael Laudrup, er Crones reaksjon på nyheten om det som skal være en nært forestående ansettelse. 

Lukket Laudrup Laudrup, som spilte for blant andre Barcelona og Real Madrid i sin aktive karriere, har opparbeidet seg trenererfaring i klubber som spanske Getafe, walisiske Swansea og arabiske Lekhwiya.

Selv om 51-åringen har levd neste hele livet i medienes søkelys, trives han best i private omgivelser. Det ser også BTs redaktør på som hovedgrunnen til at Laudrup ikke har ønsket landslagsjobben - i tillegg til endringer i DBU-ledelsen.

- Den nye ledelsen har vist seg å være mindre beskyttende overfor sine ansatte enn den forrige. Laudrup har nok hatt vanskelig for å vende tilbake til dansk fotball på grunn av all uroen som følger med. Kanskje har han også vært redd for å underprestere.

- Det som følger med av uro er en kjempestor interesse. Laudrup er dansk fotballs største navn, men han har ikke ønsket oppmerksomheten. Han er veldig lukket og privat. Vi har kunnet ringe Olsen mens han har vært landslagssjef, men det går ikke med Laudrup, illustrerer Crone.

Dette venter Hareide Selv om Danmark ikke blir en del av EM neste sommer, er det optimisme å spore med tanke på fremtiden til fotballnasjonen.

En rekke talentfulle spillere er allerede faste på lagene til europeiske storklubber. Navn som Jannik Westergaard (Werder Bremen), Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach), Pierre Emil Højberg (Schalke 04, på lån fra Bayern München), Yussuf Poulsen (Leipzig), Nicolai Jøgensen (FC København) og Riza Durmisi (Brøndby) trekkes alle frem som potensielle bærebjelker på landslaget i fremtiden.

Crone mener at hovedoppgaven til Hareide blir å få disse spillerne til å fungere sammen med de mer etablerte.

- Hareide har en veldig stor oppgave foran seg med en ny generasjon med talentfulle spillere som Olsen har tatt med på landslaget, men ikke lykkes med å integrere skikkelig. Vi har et talentfullt landslag, som vi håper kan tenne et lys for fremtiden.

LEGENDE: Michael Laudrup skal ha sagt nei til å lede Danmark. Foto: Scanpix
LEGENDE: Michael Laudrup skal ha sagt nei til å lede Danmark. Foto: Scanpix Vis mer