Hareide slakter NFF-forslag

- Helt uhørt hvis ingen skal rykke ned fra Tippeligaen.

(Dagbladet.no): Landslagstrener Åge Hareide går i kveld sterkt ut mot forbundsstyrets innstilling på at ingen lag skal rykke ned fra Tippeligaen i 2008. Samme styret har innstilt på at Tippeligaen skal utvides til 16 lag i 2009.

Flere overgangsordninger vil derfor behefte 2008-sesongen.

- Det er helt uhørt hvis ingen skal rykke ned. Siden jeg spilte på løkka har det vært viktig å vinne. Dette tror jeg vil bli en gedigen sovepute, sier Hareide til TV2.

- Det er et skremmende scenario og vil være det verste som har skjedd siden straffespark-konkurransene i 1987, advarer landslagssjefen.

I et forsøk på å øke interessen og underholdningen avgjorde man da alle uavgjortkamper i den øverste divisjonen med straffespark. Ordningen ble avviklet etter en sesong.

Endelig vedtak i saken fattes på Forbundstinget i mars 2008.

ADVARER NFF: Landslagstrener Åge Hareide sier det er et «skremmende scenario» at ingen lag skal rykke ned fra Tippeligaen i 2008. Foto: Lise Åserud/Scanpix
ADVARER NFF: Landslagstrener Åge Hareide sier det er et «skremmende scenario» at ingen lag skal rykke ned fra Tippeligaen i 2008. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer