SUKSESSTRENER: Åge Hareide har gjort det svært bra som Malmö-trener, men får nå kritikk for uttalelser om Enoch Adu.
Foto Björn Lindgren / Scanpix
SUKSESSTRENER: Åge Hareide har gjort det svært bra som Malmö-trener, men får nå kritikk for uttalelser om Enoch Adu. Foto Björn Lindgren / ScanpixVis mer

Hareide slaktes for kritiske kommentarer

- Jeg er sjokkert. Det er ekstremt dumt.

(Dagbladet): Sist sommer hentet Malmö-trener Åge Hareide (61) midtbanespilleren Enoch Adu (24) fra Stabæk. Som på Bekkestua, ble Adu en umiddelbar hit i Sverige og fikk blant annet ta del i Malmös Champions League-eventyr.

24-åringen ble overøst med skryt av både eksperter, supportere og Hareide selv, men nå er suksesshistorien i ferd med å tillegges et mer dramatisk og dystert kapittel.

I et intervju med avisen Sydsvenkan slakter nemlig Hareide sitt ghanesiske midtbaneanker for å ønske seg bort fra Malmö.

- Jeg har vært skuffet over Adu i vår. Han har ikke hatt hodet på rett plass og det liker jeg ikke. Jeg liker ikke spillere som ikke bruker energien sin på det som foregår her, sier Hareide.
Får kritikk Den norske treneren er nå innstilt på at Adu forsvinner fra klubben i sommer, bare ett år etter at han kom fra norsk fotball. Uttalelsene får det til å svartne for 24-åringens agent.

- Jeg er sjokkert. Det er ekstremt dumt at han slakter en spiller som har kriget for Malmö FF. Jeg synes det er helt feil å gå ut med kritikk på denne måten. Det er ikke akseptabelt, sier Hasan Cetinkaya til Expressen.

- Hvorfor tror du det kommer nå?

- Han prøver å markere seg overfor spillergruppa. Adu, som er en veldig snill og trivelig type, blir brukt (for å gjøre det).

- Veldig overraskende Adu befinner seg for tiden i Ghana, hvor han i helga var i begravelsen til sin egen far. Cetinkaya har likevel fått pratet med klienten sin om Hareides uttalelser og forteller at Adu er veldig lei seg.

- Han mistet nylig pappaen sin, men utsatte begravelsen hans for å spille tre kamper for Malmö. Så får han dette. Det er veldig overraskende.

- Jeg håper bare at lagkameratene og supporterne støtter ham, sier Cetainkaya, som ikke vil spekulere på om Adu har spilt sin siste kamp for klubben.