Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide søker back

Hvem bør få være med mot Ungarn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareides backrekke mangler sårt alternativer som ikke trives best i midten. Det vil si, Hareide har forsåvidt nok midtstoppere, men med Christer Basmas landslags-nei, John Arne Riises ankelskade, og Trond Erik Bertelsens knesmell, begynner det å se smått ut med landslagsaktuelle backer.

For det holder nemlig ikke å reise til Ungarn med Anders Rambekk og Marius Johnsen som eneste alternativer, og derfor ble også Jan Gunnar Solli tatt ut til landslagstjeneste i dag.

- Jan Gunnar kan spille på hele høyresida, men vi må uansett ha med en back til, sier Åge Hareide til Dagbladet.no.

Så er spørsmålet hvem det er landslagssjefen har i tankene.

- Det er da mange backer i Norge, svarer Hareide kryptisk.

- Men ikke alle er like aktuelle?

- Nei, det er de jo ikke. Vi har noen vi skal hente litt mer informasjon om nå, se litt på formen deres, prate med trenerne, og så videre, forteller Hareide.

Siden situasjonen er som den er, ser Hareide først og fremst etter backer som kan spille både på høyre- og venstresida i forsvaret. Likevel er det ikke flust av alternativer som har bevist at de holder mål på internasjonalt nivå, og nettopp her ligger Hareides utfordring.

JEG TRENGER DEG! Åge Hareide skal ha med en sideback til i troppen til kampene mot Ungarn og Moldova. Men hvem? Foto: Scanpix
JEG TRENGER DEG! Åge Hareide skal ha med en sideback til i troppen til kampene mot Ungarn og Moldova. Men hvem? Foto: Scanpix Vis mer

Basma har som kjent takket nei til landslaget, og heller ikke Andre Bergdølmo har ytret ønske om å fortsette. Jon Inge Høiland er fortsatt skadd, og Hassan El Fakiri har ikke spilt back siden sist han var innom landslaget.

  • Debatt: Hvem bør Åge Hareide ta med seg til Ungarn?
image: Hareide søker back
COMEBACK-KID? Ståle Stensaas har landskamper, er fortsatt aktiv, men mangler høyrebein. Er han en mann for Åge Hareide i back-krise?