Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide sparer Doffen og Grindheim

- De trenger tid i klubbene sine, sier landslagssjefen.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): De norske fotballgutta spiller borte mot Montenegro om over tre uker. Likevel presenterte landslagssjef Åge Hareide sine utvalgte allerede i dag.

Bare noen dager etter landskampen starter Tippeligaen. Hareide ser ikke på dette som noe problem, og sier toppfotballen selv har valgt å legge seriestarten til den siste helga i mars - vel vitende om at det er internasjonal uke dagene før.

- Flere klubber spurte om jeg kunne offentliggjøre troppen tidlig, slik at de kunne planlegge treningskamper ut fra dette. Det var helt uproblematisk for meg, sier Hareide til Dagbladet.no.

Den største overraskelsen i troppen var Tore Reginiussen, en ung og talentfull Tromsø-spiller som nå får sjansen på A-landslaget.

- Reginiussen har vært god for U21-landslaget. Han har vist god form, har stor fart og er sterk en mot en, sier Hareide.

Kah og Kippe ute

Pa Modou-Kah og Frode Kippe er derimot ute igjen etter kampen mot Wales.

- Kampen går kort tid før seriestart. Derfor ville jeg ikke ta med Kippe når han bare blir reserve for Brede Hangeland, sier Hareide om vrakingen av den tidligere Liverpool-spilleren.

KREVER FORBEDRING: Februar ble en svart måned for norske lag i Europa. Åge Hareide krever forbedring når landslaget møter Montenegro i slutten av mars. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
KREVER FORBEDRING: Februar ble en svart måned for norske lag i Europa. Åge Hareide krever forbedring når landslaget møter Montenegro i slutten av mars. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Modou-Kah fikk en etterlengtet sjanse for noen uker siden, men imponerte ikke mot svake Wales.

- Kah hadde en kamp med blandet drops i Wales, så vi vil prøve Reginiussen.

Christian Grindheim og Kristofer Hæstad er også utelatt denne gangen. Hareide forteller at det er klubbsituasjonene deres var avgjørende. Grindheim jobber med å etablere seg i Heerenveen og Doffen nærmer seg seriestart med Vålerenga.

- Kristofer trenger tida fram til seriestart med sin nye klubb og Christian er enda ferskere i Nederland. Vi kjenner dem godt fra før, og de vil være aktuelle igjen neste gang - så lenge de presterer i klubbene sine, sier Hareide, som avviser at de «slipper» turen til Montenegro.

- Slik jeg kjenner dem ville de nok heller vært med.

Halvt år til alvoret starter

Det er nå et halvt år til VM-kvaliken starter mot Island på Ullevaal. Året startet på verst tenkelig måte, da Norge ble ydmyket 3-0 mot et reservepreget Wales.

26. mars skal flausen revansjeres i privatkampen mot Montenegro i Podgorica.

image: Hareide sparer Doffen og Grindheim

Troppen til denne kampen måtte nødvendigvis bli litt annerledes enn Wales-troppen.

Da ble utespillerne i Brann og Rosenborg spart på grunn av UEFA-cupen - og samtidig var Hareide svært oppgitt over det spillerne leverte på potetjordet i Storbritannia.

Branns nyutnevnte kaptein Eirik Bakke er en av dem som kommer inn.

- Bakke er et klart alternativ til Martin Andresen, han var god mot Everton og har masse erfaring. Jeg synes Eirik virker mer sharp nå enn tidligere, sier Hareide om midtbanespilleren.

Han legger til at Norge også har spillere som Henning Hauger og Alexander Tettey i bakhånd - og at dette er spillere som har framtida foran seg. Tettey er nyoperert og var ikke aktuell denne gangen.

Uruguay og Ukraina

I forrige uke ble de siste hullene i terminlista fylt av Uruguay og Ukraina. Søramerikanerne kommer til Ullevaal i slutten av mai og Norge reiser til Ukraina i november.

- Uruguay er blant de beste lagene i Sør-Amerika. For oss er dette en veldig god treningsmotstander på dette tidspunktet, mener Hareide.

image: Hareide sparer Doffen og Grindheim

I slutten av mai forbereder Europas beste seg til sommerens EM. Norge må nøye seg med langtidsforberedelser mot høstens kvalik.

Landslagssjefen har tidligere vært kritisk til innsatsen og kvaliteten i treningskamper mot svakere motstand. I disse to kampene møter Norge lag det ikke er noen grunn til å ta lett på.

HAR LANDSLAGSERFARING: Men foreløpig bare på U21-nivå. Nå får Tore Reginiussen også forsøke seg sammen med de store gutta.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media