Hareide strammer tøylene

Stenger treninger, og krever mer av spillerne.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet.no): Det var en del nytt i landslagstroppen Åge Hareide tok ut i formiddag, og ungt blod og mye entusiasme ble stikkord da trenerne møtte pressen i Oslo.

Men Hareide var også opptatt av at entusiasme og humør ikke skal bli til forstyrrende elementer som kan gå utover prestasjoner og fokus.


- Vi har hatt et par negative eksempler på dette i det siste, sier landslagssjefen, og tenker nok særlig på oppkjøringen til kampen i Montenegro, som ble fulgt av en særdeles svak fotballkamp.

Prestasjonene mot lag nummer 175 i verden fikk mange til å kritisere innstillingen til landslagsgutta, og Erik Solér mente blant annet at Åge Hareide var blitt «en pusekatt» i sin behandling av spillergruppa.

- Vi vil ha best mulig fokus når vi forbereder oss, og etter noen dårlige opplevelser blir det en kraftig innskjerping på det, presiserer landslagssjefen.

Stenger treninger

Derfor strammer Hareide nå grepet rundt samlingene, og stenger også siste trening før kamp for media. 

Dette skal gi spillerne ro og sikre fokus på det landskampene egentlig skal handle om.

LITT MINDRE TØYS: Åge Hareide gjør det klart at han vil stenge en av de to treningene for presse og andre utenforstående før treningskamper og kvalifiseringskamper framover. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
LITT MINDRE TØYS: Åge Hareide gjør det klart at han vil stenge en av de to treningene for presse og andre utenforstående før treningskamper og kvalifiseringskamper framover. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Dette er ikke for å stenge noen ute, eller hindre åpenhet, men for å få fokusert på oppgavene vi har, sier Hareide.

- Vi skal ha full konsentrasjon om en optimal oppladning til kampene.

Svir å være EM-tilskuer

For kamper som tapene i Montenegro og Wrexham, skal ikke få gjenta seg.

- Vi kan aldri i verden tolere det igjen. Vi skal studere nyre og hjerte og litt til for å være sikre på at spillerne er klare til å gjøre en god jobb, sier sjefen.

Og innrømmer at det svir litt å forberede seg til treningskamp mot Uruguay mens resten av fotball-Europa gleder seg til EM-fest i Sveits og Østerrike.

- Det river nå i ettertid. Han som sa at nederlagene sitter lenge i når man blir eldre, hadde rett, sier Hareide.

- Men nå må vi riste av oss skuffelsen og tenke på Island. Norsk fotball trenger det, og det er viktig at spillerne forstår det.

Hareide strammer tøylene
..OG FULL KONSENTRASJON: - Vi vil ha best mulig fokus når vi forbereder oss, og etter noen dårlige opplevelser blir det en kraftig innskjerping på det, sier Hareide.