Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide takker keeperhelten: - Blant de beste i verden

Peru var klart best, og kom til den ene store sjansen etter den andre. Men Danmark har Kasper Schmeichel i mål.

STORSPILTE: Kasper Schmeichel. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci
STORSPILTE: Kasper Schmeichel. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci Vis mer
  • Peru - Danmark 0-1

MOSKVA/OSLO (Dagbladet): Åge Hareide og Danmark fikk en helt optimal VM-start da de vant mot Peru lørdag kveld.

Peru hadde vært best, og kom til de største sjansene. Men Leicester-keeper Kasper Schmeichel - sønnen til keeperlegenden Peter Schmeichel - sørget for at Hareides menn holdt nullen.

Han vartet opp med noen reaksjonsredninger ut av en annen verden da Danmark fikk full pott i første forsøk i VM.

Og da Danmark kom til én stor sjanse - regissert av Christian Eriksen - satt ballen i mål. Det var nok.

- Peru er et sterk lag. De spiller bra. Vi var forsiktige først. I første omgang spilte vi litt bedre, men vi brukte lange baller, noe som ikke fungerte for oss. Jeg tror atmosfæren skremte oss litt. Vi har ikke trent så mye på det. Vi har trent mye på å være et lag.

Han takker også sisteskanse Schmeichel.

HYLLER RONALDO: Portugal og Cristiano Ronaldo berget til slutt 3-3 mot Spania i fotball-VM. Real Madrid-spissen startet dagen med dommen i skattesaken, der han ble dømt for å ha unndratt nærmere 200 millioner kroner i skatt. Men Ronaldo svarte med hattrick mot nettopp landet der han ble dømt. Ekspertene Petter Veland fra Viasat og Frode da Costa L... Vis mer

- Vi var under press, de angrep med så mange spillere. Takket være Kasper reddet vi mange av dem. Men det er lov å ha en god keeper.

- Han er akrobatisk. Han er en veldig rask keeper. Han er blant de beste i verden når han er i form. I dag var han fantastisk og det trenger vi når presset er stort. De gjorde mye for å få utlikningen, så vi må anerkjenne det Kasper leverte i dag. Men det gjelder hele laget. Jeg tror dette var den femte kampen hvor vi ikke slipper inn mål.

Fornøyd matchvinner

Yussuf Poulsen ble matchvinner.

- Det var en emosjonell kamp. Jeg tenkte jeg ble syndebukken, i stedet scoret jeg og ble helt. Slik er fotballen. Noen ganger er du skurken, andre ganger er du helten. Det var ikke vår beste kamp, vi har spilt bedre i oppkjøringskampene, men vi kjempet bra og ga alt til siste stund, sier han på pressekonferansen etter kampen.

Han fortsetter:

- Det var en spesiell kamp. For mange var det første VM noensinne. Vi var litt nervøse. Starten var veldig hektisk. Viljen og hvordan vi kjempet, kan du ikke si noe på. Vi ga alt. Vi må ta det med oss videre og spille bedre.

Tøff start

Peru var hvassest innledningsvis, og prøvde å spille sine angripere igjennom. Midtstopperduoen Simon Kjær og Nicolai Jørgensen hadde imidlertid god kontroll.

Perus Yoshimar Yotún forsøkte seg med et skudd fra 25 meter, som Kasper Schmeichel i Danmark-målet plukket enkelt. Det viste seg at Leicester-keeperen fikk mer å handskes med det første kvarteret.

Han måtte også ut i full strekk og bokse unna et forsøk signert André Carrillo.

Danmark våknet, men slet med å spille seg til noen store sjanser. Alt i alt var Peru hakket bedre den første omgangen. Etter en halvtime fikk de også en smell da William Kvist fikk seg en trøkk i en hodeduell, og ble fraktet bort fra stadion på båre.

Etter 40 minutter fikk Danmark frispark i perfekt posisjon, da Pione Sisto ble felt. Det stinket Christian Eriksen av den muligheten, men Tottenham-spilleren med silkefoten skjøt forsøket i muren - før Lasse Schöne forsøkte å plukke returen.

GOD KLEM: Åge Hareide gir sin sisteskanse en velfortjent klem. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci
GOD KLEM: Åge Hareide gir sin sisteskanse en velfortjent klem. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci Vis mer

VAR-dramatikk

Etter 40 minutter kom den første store sjansen, da ballen ble på skrått slått inn foran mål. Yssuf Poulsen prøvde å skli den i mål på bakerste stolpe, men var litt for sein.

Rett før pause ble det mer dramatikk: Etter å ha tatt en titt på videobildene, fikk Peru straffe, etter at Christian Cueva ble felt av Poulsen. Cueva blåste straffesparket over mål.

Andre omgang fortsatte som den første: Peru hadde det meste av presset, men Danmark utnyttet sjansen når de kom på en overgang.

I et lekkert angrep dyttet Eriksen ballen til Poulsen, som satte ballen brennsikkert i mål.

Peru svarte umiddelbart ved å igjen sjekke at Schmeichel var på jobb. Leicester-keeperen måtte dra fram en enhåndsredning. Nok en gang ble Schmeichel redningen.

Utrolig Peru-press

Men Peru fortsatte å presse for en scoring. Etter 70 minutters spill var det bare heldig for Danmark at en heading gikk utenfor stolpen.

Rett etterpå ble et innlegg på ny slått inn foran mål, der Jens Stryger klarte å heade unna, før Schmeichel plukket ballen.

Ti minutter før slutt prøvde Paolo Guerrero seg med et lekkert hælspark, som holdt på å sette Schmeichel ut av spill. Men forsøket gikk utenfor mål.

Men når Danmark kom til en sjelden sjanse, var de farlige, de også. Christian Eriksen var igjen involvert da Nicolai Jørgensen avsluttet på mål. Peru-keeper Pedro Gallese reddet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media