Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide tapte bunnoppgjør mot ni mann

Kun målforskjell hindrer direkte nedrykk.

TAPTE BUNNKAMP: Åge Hareide og Örgryte gikk på en smell mot bunnkollega Djurgården. Tre poeng hadde skaffet den norske treneren et pusterom fra bunnen, i stedet er det målforskjell som skiller kvalikplass og direkte nedrykk. Foto: Bjørn Olsson / Scanpix
TAPTE BUNNKAMP: Åge Hareide og Örgryte gikk på en smell mot bunnkollega Djurgården. Tre poeng hadde skaffet den norske treneren et pusterom fra bunnen, i stedet er det målforskjell som skiller kvalikplass og direkte nedrykk. Foto: Bjørn Olsson / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Med seier mot bunnkollega Djurgården ville Hareide og Örgryte skaffet seg et mye bedre utgangspunkt foran sesongens to siste serierunder.

I stedet tapte Hareides menn 2-1 etter en dramatisk kamp på Stockholm Stadion.

Tapet betyr at det er det målforskjell som skiller Örgryte fra kvalikplass til direkte nedrykk. Med seier ville Hareides menn fått et pusterom til bunnstriden.

— Vi skal møte langt tøffere lag i de to siste kampene, og vi får ett større press på oss. Men det har vi jo levd med hele sesongen. Det kommer til å bli et jækla race, men det er vi forberedt på, sa Hareide ifølge Göteborgs-Posten.

Marsjordre for protester
Djurgården tok ledelsen etter halvtimen spilt. Patrik Haginge scoret vertenes mål, før Örgryte utlignet åtte minutter etter pause ved Alexander Mellqvist.

Djurgården-spillerne mente at laget burde hatt frispark i forkant av målet, og protesterte.

Det endte med at Djugården-målscorer Patrick Haginge ble utvist.

Fikk straffe
Syv minutter senere, med ti mann på banen, fikk Djugården straffe.

Örgryte-keeper Bengt Andersson gikk rett vei, men straffen fra Hrvoje Milic var for godt plassert.

Djurgården-angriperen sendte hjemmelaget opp i 2-1, og ble utvist like etterpå for en i overkant tøff takling på Robin Jonsson.

Milic fikk direkte rødt, og dermed hadde begge Djurgårdens målscorere utvist i bunnkampen i Stockholm.

Örgryte hadde bare to poeng og var håpløst sist da Hareide overtok trenerjobben på forsommeren.

Nå er Örgryte oppe i 23 poeng og på kvalifiseringsplassen i Allsvenskan.

Jumbo Hammarby spiller mot andreplasserte AIK i morgen. Om Hammarby skulle greie poeng i den kampen vil Örgryte være tilbake på nedrykksplass.

Elfsborg (H) og Gefle (B) venter i de siste serierundene for Hareide, som er ønsket av Helsingborg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media