Hareide tar ansvaret for taktikken: 5-3-2 var feil - det tar jeg på min kappe

Med fem mann bak håpet Åge Hareide på ett tett forsvar. Det ble stikk motsatt.

PSG - MALMÖ 2-0

PARIS (Dagbladet): - Vi håndterte det ikke, sier Åge Hareide og legger seg tilnærmet flat for valget av 5-3-2 formasjonen.

-Vi visste ikke når vi skulle stå. Vi visste ikke når vi skulle gå. Og da ble selvfølgelig alt feil.

- Det var ikke sånn det skulle være.

Åge Hareide vet at han og Malmö slapp billig unna på Parc des Prince. Hjemmelagets 2-0 kunne nemlig vært mye styggere. Utgangspunktet med 5-3-2 var å gi hjemmelaget minst mulig rom. Og så fikk de veldig mye. Men det stoppet på 2-0, og det er i hvert fall Hareide glad for.

Problemer uten ball Fordi målforskjellen kan bli avgjørende.

- Når du har store problemer uten ball får du ofte problemer med ballen i laget også. Fordi du løper og jager så mye uten ball. Du blir sliten. Og når du blir sliten blir du utrygg. Alt henger sammen.

Men håpet er der fortsatt tross rundjulingen i Paris.

- I år som i fjor har vi øynene på tredjeplassen i gruppa. Og for å klare det må vi slå Sjakhtar. Det er et greit mål å ha, sier Malmös norske trener.

Gjorde om Men Malmö må også være seg sjøl om de skal lykkes på dette nivået. Og ikke et kvasi-Malmö slik vi så før pause mot PSG. Da ingenting stemte og laget egentlig bare hang i tauene. Uten å bli slått ut.

- Så lenge det sto 1-0 hadde vi en liten sjanse, sier Åge Hareide.

- Det var vi nødt til å gjøre noe med. Vi var nødt til å vise dem at vi trodde det var mulig, gi et signal om at vi ikke var sått. Vi var nødt til å vise PSG at vi våget. Og derfor la vi om til vante 4-4-2, fikk Jo Inge Beget ut til venstre og Rodic ut til høyre.

- Da ble vi i hvert fall litt tryggere.

- Imponert Og litt bedre. Litt. Og nær ved å skape noen muligheter som i et heldig øyeblikk kunne gitt en scoring. Men opp til PSG synes veien å være uendelig lang. Noe også Hareide innrømmer.

- Jeg føler det er veldig langt opp til PSG. De er et veldig godt lag som spiller en fotball jeg liker veldig godt. Og Angel Di Maria som ga oss så mye trøbbel - for en fantastisk spiller.

- Jeg er imponert, sier Åge Hareide.

Men ikke utslått.

- Vi er mye bedre hjemme enn borte. Veldig mye bedre. Vi slipper inn alt for mange mål på bortebane. Det viste kvalifiseringene både i fjor og i år. Med på Swedbank Arena er vi et annet lag og det er det vi må benytte oss av.

- Neste gang er det Real Madrid og da skal vi være mye bedre, sier Malmös norske trener.