Hareide tenker bare Slovenia

Kampen spilles 3. september.

STOCKHOLM (Dagbladet.no): Det er tre måneder til Norge spiller den tøffe bortekampen mot Slovenia. En kamp vi ikke bør tape.

Åge Hareide legger ikke skjul på at det er denne kampen han har i tankene nå - tre dager etter Italia-bataljen og én dag før unionskampen mot Sverige.

- Jeg er opptatt av overgangsspillet i kampen mot Sverige, for det kan bli viktig mot Slovenia. Vi må også legge ned et dyktig defensivt arbeid, sier landslagssjefen.

- Mot Slovenia trenger vi ekstreme defensive ferdigheter. Vi må være pottetette bakover.

Dobbeltkamper

De tre månedene kommer til å gå fort. I den perioden kommer både de hjemlige spillerne og utenlandsproffene til å ha ferie. Sverige- og Sveits-kampene er de eneste sjansene Åge har til å teste ut aktuelle spillere.

- Det vi gjør nå, må vi ta med videre inn i Sveits-kampen - og så videre til Slovenia

Norge har igjen fire kamper av kvaliken. De er delt opp slik at det blir to oppgjør i løpet av fem dager - to ganger. Det er også en en grunn til at morgendagens kamp mot Sverige er viktig.

HODEBRY: Åge Hareide vet ikke hvem blir venstreback mot Slovenia. I morgen kan han teste mot Sverige. Foto: SCANPIX
HODEBRY: Åge Hareide vet ikke hvem blir venstreback mot Slovenia. I morgen kan han teste mot Sverige. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette blir en øving på å spille dobbeltkamper.

Ny venstreback

På grunn av to gule kort i kvalifiseringen (begge mot Italia) er John Arne Riise utestengt mot Slovenia. Det betyr at Hareide må finne seg en annen venstreback. Et alternativ er å flytte André Bergdølmo over, og så finne en ny høyreback i stedet.

Marius Johnsen er aktuell som venstreback.

- Det vil derfor være naturlig å teste Johnsen mot Sverige.

Men Hareide har ikke bestemt seg for laget ennå, og utelukker ikke at John Arne starter.