Hareide tester med fullt trøkk

Fotballandslaget skal bestå to tester mot Russland onsdag. Høyt, massivt press fra start, samt dyrking av eget spill.

Landslagssjefen sier klart at det å vinne den første hjemmekampen på Ullevaal er viktig, og han lar det skinne gjennom at måten det gjøres på også er viktig.

- Den første testen blir å kjøre et massivt, høyt press fra start. Russland skal presses steinhardt i det bakerste leddet. Vi skal gjøre alt for å angripe, så kommer forsvarsspillet i annenhånd. Men også det skal gjøres skikkelig, lover en offensiv Hareide.

- Målet med det er selvsagt å avgjøre kampen tidlig, men også for å ødelegge for russerne i oppbyggingsfasen og lure fram feil vi kan utnytte.

- Test to blir å trene på vårt eget spill. Vi skal «doble» på kantene, og innleggene skal komme fra samme sted for å få mange baller å jobbe med foran mål. Topp innsats må ligge til grunn for at vi skal lykkes, sier landslagssjefen til NTB.

Laget klart

Hareide har laget så godt som klart til onsdagens VM-test, der det blir viktig å tilpasse seg russernes spillestil og huske det man lærer.

- Russland er ikke tilfeldig valgt. Våre VM-motstandere, Hviterussland og Slovenia, spiller svært likt. Spillerne er ballsikre, har god teknikk og stor fart. Det er bra for oss å øve mot sånne lag.

Carew skadd

Dagens trening ble brukt til en ganske tøff gjennomkjøring med en liten tropp på 16 mann. Hareide drillet det offensive med følgende spillere: Hassan El Fakiri, Martin Andresen, Magne Hoseth, John Arne Riise, Thorstein Helstad, Sigurd Rushfeldt og John Carew. Sistnevnte gikk for øvrig svært tidlig i garderoben, allerede etter den første spillsekvensen.

Landslagslege Thor-Einar Andersen sier til NTB at Carew fikk en av de andre landslagsspillernes kne i kneet, noe som førte til smerter og hevelse. Han la til at det neppe er noen fare med Russland-kampen.

Carew ruslet smilende av banen og gikk inn i garderoben etter en halvtimes tid. Han behandles nå for å bli kampklar igjen så raskt som mulig.

Hangeland inn

Ronny Johnsen leger et kutt i kneet og jogget i dag.

Åge Hareide er bekymret for Johnsens skadeproblemer og har tatt ut Vikings Brede Hangeland til kampen mot Russland.

- Jeg vil ikke risikere noe med Ronny fordi han har viktige kamper igjen i serieinnspurten, sier landslagstrener Åge Hareide.

(NTB)