Hareide tok ut formsterk Skjelbred

Vraket Braaten og Vaagan Moen. Og ingen plass til Huseklepp i 25-mannstroppen.

(Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareide har tatt ut 25 mann i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Malta som spilles henholdsvis 17. og 21. november.

Det inkluderer blant annet en høyst skadetvilsom Martin Andresen.

Derfor trenger Norge alternativer på midtbanen, noe landslagsledelsen har vært klar over siden Andresen pådro seg kneproblemer i sluttminuttene mot Aalesund 20.oktober.

- Vi har et håp om at vi får ham frisk, selv om det er lite. Men det fungerer godt å ha med spillere som er interesserte, selv om de ikke kan spille. Det har vi tidligere sett med John Carew, sier landslagssjefen.

Åge Hareide sier han ikke vil endre strategi selv om Martin ikke kan spille i den sentrale rollen, og ramser opp så og si alle de andre midtbanespillerne i troppen som aktuelle kandidater for å fylle plassen:

- Christian Grindheim, Jan Gunnar Solli, Alexander Tettey, Vidar Riseth, Per Ciljan Skjelbred, Kristofer Hæstad. Det er viktig å få på banen en som har spilt rimelig nylig. Vi skal ta en rask beslutning på midten etter å ha sett litt nøyere på Tyrkia, sier Hareide.

Per Ciljan styrket ut av motgangen 

Rosenborgs Per Ciljan Skjelbred i storform er tilbake i troppen. Assistenttrener Ola By Rise får ordet når det blir bedt om en karakteristikk av ungguttens siste oppblomstring.

SJEFEN: Åge Hareide offentliggjorde de utvalgte til de avgjørende EM-kvalikkampene mot Tyrkia og Malta i dag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
SJEFEN: Åge Hareide offentliggjorde de utvalgte til de avgjørende EM-kvalikkampene mot Tyrkia og Malta i dag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Han er ikke så langt unna nivået han var på før skaden, og som ung spiller tror jeg han på sikt kommer styrket ut av motgangen, sier By Rise.

Han trekker fram Valencia-kampen som et eksempel, og peker på at internasjonale kamper gir perfekt trening med tanke på landslaget.

- Per har vært stabil og god. Han spiller med stor framdrift og færre touch, og orienterer seg tidlig med ball, skryter Norges assistent.

Braaten trenger spilletid 

Tilbake i troppen er også Starts Kristofer Hæstad, Stabæk-back Jon Inge Høiland og LSKs Simen Brenne.

Daniel Braaten har endt på tribunen i Bolton, og er heller ikke med i Hareides tropp denne gangen.

- Det er en fordel om han begynner å spille litt, det skjedde det jeg frykta når Sammy Lee forsvant. En ny trener velger trygge kort i begynnelsen. Det er viktig at Daniel tar tak i b-kampene, sier Hareide.

Også Petter Vaagan Moen og John Anders Bjørkøy er ute av troppen siden sist.

Hareide tok ut formsterk Skjelbred

- Det er hard konkurranse om en del plasser, men jeg har snakket med Fredrik (Strømstad journ. anm.), Petter og John Anders, og det er viktig at vi tenker så langt som til EM og til kampene i februar og mars før det, sier landslagssjefen.

Carew definitivt på banen

John Carew rakk ikke lørdagens Aston Villa-kamp mot Derby etter sin skade, men er som vanlig bankers for Norge så lenge han ikke ligger rett ut.

- Jeg er ikke bekymra for skaden, John spiller uansett mot Tyrkia. Carews tilstedeværelse betyr også noe for tyrkerne, vi vet at de frykter hans fysikk og fart, mener Hareide.

Ettertraktede Erik Huseklepp har vært stor for Brann i serieavslutningen, men klarte ikke å kapre en av de 25 plassene på landslaget denne gangen.

- Han er interessant sammen med mange andre, vi har tatt med de 25 vi har tro på nå. Huseklepp er en spennende spiller, mulighetene kommer i februar og mars, sier Hareide.