Hareide tør ikke love Myhre plassen tilbake

Opdal står klar.

MANCHESTER (Dagbladet.no): Thomas Myhre skulle egentlig trent med landslaget under samlingen i England, men han dukket aldri opp på treningsfeltet til Manchester United i Carrington.

Det medisinske støtteapparatet til Norge og Charlton ble enige om at det er best for Myhre å drive opptrening i London. For det har tatt lenger tid enn forventet å bli kvitt ankelskaden.

Det er ikke gode nyheter for landslaget, bare tre uker før de viktige kvalikkampene mot Bosnia og Tyrkia.

Sjekkes i Molde

- Nå får vi se hvordan han ser ut når han kommer på samlingen i Molde, sier Hareide.

Landslaget skal trene der i forkant av kampene, og da vil Hareide ha en frisk og spilleklar Myhre.

- Han bør ikke stå å se på når vi har den første treningen vår der.

Hvis ikke Charlton-reserven kan trene for fullt da, åpner det for Håkon Opdal mellom stengene. Brann-keeperen har stått to landskamper i vinter, og gjort det bra.

INGEN LØFTER: Thomas Myhre møtte Dagbladet i Covent Garden i London i februar. Denne uka ble han værende i den engelske hovedstaden for restitusjon i stedet for å trene med landslaget i Manchester. Foto: Keith Hammett
INGEN LØFTER: Thomas Myhre møtte Dagbladet i Covent Garden i London i februar. Denne uka ble han værende i den engelske hovedstaden for restitusjon i stedet for å trene med landslaget i Manchester. Foto: Keith Hammett Vis mer

- Jeg er trygg på at Håkon vil gjøre jobben, sier Hareide.

Åtte kamper denne sesongen

Thomas Myhres sesong i Charlton har vært svært tung. Han ble vraket som førstekeeper rett før seriestart, da klubben hentet inn Scott Carson på lån fra Liverpool.

Derfor har det bare blitt fire kamper for førstelaget på nordmannen. Han spiller ikke på reservelaget, og får derfor ikke regelmessig kamptrening.

I tillegg til de fire Charlton-kampene har Myhre voktet buret i fire landskamper denne sesongen - noe som betyr bare åtte kamper på sju måneder.

- Thomas har stått bra før, selv om han ikke har vært fast på klubblaget, så det er jeg ikke bekymret for, sier landslagssjefen.