Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide tror på Rosenborg-hodene

Spår en rekordjevn serieavslutning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Dersom Rosenborg slår Tromsø i hengekampen i morgen kveld, vil trønderne gå forbi Brann på tabellen og lede med to poeng.

Etter dette gjenstår fire kamper av årets sesong.

Landslagssjef Åge Hareide gleder seg over at Tippeligaen nok en gang - for tredje år på rad ser ut til å bli superjevn. De to siste åra har gullkampen blitt avgjort i sluttminuttene av siste serierunde.

- Det blir skikkelig spennende igjen. Dette er morsomt, uhyre interessant og det kan godt hende vi må vente helt til siste slutt før en vinner kan kåres, sier Hareide.

Stort press utenfor banen

Landslagstreneren har nå rettet hovedfokuset sitt mot EM-kvaliken mot Hellas om halvannen uke, og i går tok han ut troppen som skal representere Norge i Aten.

Han bobler likevel nærmest over av entusiasme når Dagbladet.no ber ham vurdere den spennende serieavslutningen i Tippeligaen.

- Jeg tror dette kan bli avgjort like mye utenfor banen som på matta, sier Hareide, og forklarer:

SEIN AVGJØRELSE: Landslagssjef Åge Hareide tror det går mot nok en spennende serieavslutning. Foto: SCANPIX
SEIN AVGJØRELSE: Landslagssjef Åge Hareide tror det går mot nok en spennende serieavslutning. Foto: SCANPIX Vis mer

- Rosenborg har erfaring når det gjelder å hente hjem gullet på høsten, og har rutine i å beholde roen, uansett hva som skjer rundt klubben. I Bergen vil folk så gjerne vinne, og spillerne kan bli tunge i hodet.

Hareide understreker imidlertid at han ikke tror Rosenborg vil få det lett, selv om klubben havner i førersetet med seier mot TIL i morgen.

Tror LSK kommer tilbake

- På sitt beste er kanskje Brann best i Norge, men spillerne kan bli mentalt slitne framover. Vi har sett det nå, at Brann - og Lillestrøm - har fått problemer med lag som har kjempet for livet, sier landslagssjefen.

Brann og Rosenborg har nå ei lita luke ned til Uwe Röslers LSK, men Hareide tror Kanarifuglene fort kan melde seg på i gullkampen igjen. Ikke minst siden Brann og Rosenborg møter hverandre i tredje siste runde, og minst ett av lagene må avgi poeng i den kampen.

Dermed kan hele tre lag kjempe om gullet - helt til siste spark på ballen.

- Dette kan lett vare helt til siste runde. For en regi, sier Åge Hareide.

- Må unngå gummibein

image: Hareide tror på Rosenborg-hodene

Av de tre lagene er det bare Rosenborg som har klart å holde hodet kaldt og ikke gått på trynet mot bunnlag de siste ukene. RBK har imponerende seks seriekamper på rad med full uttelling.

Åge Hareide bet seg merke i det i fjor også, at gullkandidatene rotet det til på høsten. Vålerenga ble seriemestere forrige sesong, til tross for at de ikke vant noen av de seks kampene - og bare scoret to mål på disse kampene.

- Vi har sett det før, og det er et merkelig fenomen. Det er viktig å kunne håndtere å være i slike situasjoner. Klubbene må skyve bort alle forstyrrelsene i omgivelsene, sier Hareide til Dagbladet.no.

Og legger til hva de kaller det i Danmark, når spillere og klubber blir kapret av nervene:

- Danskene kaller det å få «gummibein».

Debatt

Hvordan tror du avslutningen på Tippeligaen blir?

RUTINERTE HODER: Åge Hareide tror disse hodene kan bli avgjørende for Tippeliga-avslutningen.