Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide tvinger spillerne til å se video i natt

- De skal få samme lidelse som jeg hadde. Jeg plager dem gjerne hele natta, sier en forbanna Åge Hareide.

WREXHAM (Dagbladet.no): Wales - Norge 3-0. Norge skulle starte vandringen mot en god VM-kvalifiseringen i kveld, men ble stort sett stående å stampe i en oppsparket potetåker her i Wrexham.

At Wales vant er det lite å si på etter spill og sjanser. Norge kom til en del headinger på mål etter innlegg, de fleste fra Jarl-Andre Storbæk.

Men Wales hadde de største sjansene, blant annet to skudd i treverket rett før 2-0-scoringen. Derfor var det fullt fortjent at de stakk av med seieren.

- Jeg er ikke skuffet, jeg er forbanna. Det finnes ingen kommentar til sånne kamper, på godt norsk var det drita dårlig. Andreomgangen var grusom, sier Hareide ifølge NTB. 

Videonatt

- Når vi kommer til hotellet skal vi spise middag, så skal vi ha et spillermøte. Jeg skal tvinge dem til å se kampen en gang til, så de får samme lidelse som jeg hadde. Jeg plager dem gjerne hele natta.

- Jeg gleder meg ikke spesielt til å se kampen igjen, sier Brede Hangeland.

Han sier at han ikke har opplevd å måtte se en kamp igjen kvelden etter at han har spilt den.

YDMYKET: Jason Koumas puttet to etter pause og de Norge gutta var aldri i nærheten av seier i Wrexham. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
YDMYKET: Jason Koumas puttet to etter pause og de Norge gutta var aldri i nærheten av seier i Wrexham. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Hvis han vil det, er det sikkert greit. Åge har alltid en plan med det han gjør, sier Fulham-stopperen.

Spillerne møtte en sint Hareide i garderoben, men de vet også at det kan hende han kommer på andre tanker etter en middag på spillerhotellet. Derfor virker ikke Martin Andresen helt overbevist om at landslagsjefen vil gjøre alvor av trusselen.

- Vi får se hva som skjer, sier den spillende Vålerenga-manageren.

Åge Hareide krevde på forhånd at spillerne tok slike vinterkamper på alvor og han ville ha med seg spillere som er midt i sesongen og ikke i oppkjøring.

- Dette var en grei måte å avdekke hvem som er gode nok til å spille fotball i februar. Vi har for få spillere som spiller på et høyt nivå akkurat nå. Mange av spillerne ble slitne utover i kampen, sier Hareide.

Scoret på kontring

Erik Nevland kom til Norges første sjanse etter snaue fem minutter. Han bøyde seg fram på et innlegg fra Storbæk, men headingen gikk over.

Et par minutter seinere headet Pa-Modou Kah over etter corner fra Riise.

image: Hareide tvinger spillerne til å se video i natt

En av hovedkonklusjonene i evalueringen av EM-kvalifiseringen var at Norge var nesten feilfrie på kontringer mot. Men et kvarter inn i kampen var det nettopp det som skjedde:

Wales vant ballen midt på banen, med både Martin Andresen og Fredrik Strømstad på vei framover. Før Brede Hangeland rakk å støte fram, hadde Jason Koumas spilt fri Carl Fletcher bak Kah. Fra skrått hold satte Fletcher ballen forbi Håkon Opdal.

Etter scoringen gikk fulgte noen minutter som ikke fortjener noen plass i fotballhistorien. En stadig dårligere matte på Racecourse Ground må ta sin del av skylda.

Pakket inn

Morten Gamst Pedersen kom til en hederlig avslutning fra rundt 16-meteren noen små minutter før pause, men skuddet med høyrefoten strøk utenfor venstre stolpe.

Norge forsøkte å kombinere på venstresiden med Riise, Gamst og Carew, men forsøkene ble for det meste pakket inn. Positivt på den siden av banen før pause var Erik Nevland som både la ned mye arbeid defensivt og var flink til å starte på løp inn i bakrommet.

I pausen byttet Norge keepere, Rune Jarstein overtok for Opdal. Carew og Strømstad ble erstattet av Kristofer Hæstad og Christian Grindheim, mens Erik Nevland gikk fram som spiss.

Grindheim fikk andre omgangs første store sjanse etter ni minutter, men valgte trolig feil løsning da han bøyde seg for å nikke innlegget fra Storbæk. Fra bakerste stolpe kunne han trolig breisidet ballen i mål.

image: Hareide tvinger spillerne til å se video i natt

Wales slo tilbake med en enda større sjanse. En horribel pasning fra Pa-Modou Kah havnet rett i beina på en waliser. Kontringen endte med et skudd som Jarstein slo i stolpen og fikk tilbake i hendene.

Ydmyket

Like etter traff waliserne treverket på ny. Denne gangen var det Jason Koumas som skrudde et frispark over muren og på utsiden av stanga. En halvmeter til siden ville det vært en perle.

Og Wales-kjøret mot det norske målet stoppet ikke der. Etter flott angrepsfotball på Norges høyreside, kunne Koumas tråkle seg på tvers av feltet og sette inn 2-0.

Norge svarte med et godt angrep på venstresida, men Braaten bommet på ballen etter innlegg fra Gamst. Like etter la Storbæk fint inn fra høyre, men Gamstens heading ble for enkel for Lewis Price i målet til Wales.

Drøye kvarteret før slutt vartet Norge opp med fin angrepsfotball. Kah spilte opp Andresen, som rundlurte en waliser og spilte fram på Hæstad i god driv. Han flikket ut til Storbæk, men innlegget ble enkel mat for Wales-forsvaret. Grindheims skuddforsøk fra langt hold etter klareringen traff bare Gamsten.

Helt på tampen ble Norge spilt trill rundt igjen, og til slutt kom Edwards og Koumas alene mot Pa-Modou Kah. De spilte ut Roda-stopperen og Koumas satte inn sitt andre mål for kvelden.

- Dette var veldig tungt, sier Kah til TV 2.

IKKE FORNØYD: Åge Hareide smiler her, men det gjorde han ikke etter kampen.
<B>UNITED-SPEIDER: Ole Gunnar Solskjær <a href="http://www.dagbladet.no/sport/2008/02/06/526132.html">ble sendt til Wrexham av Sir Alex Ferguson</a>. Sammen med Ryan Giggs var de utplassert som speidere. United-duoen ble neppe imponert av de norske gutta.
MARERITTSTART: Norge var best de første minuttene, men så scoret Carl Fletcher på Wales\' første sjanse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media