Hareide utskjelt

«Pappskaller som hører hjemme i et apebur.» Det er en rasende og oppbrakt Åge Hareides fyndige beskrivelse av sine egne supportere etter onsdagens cupfinale mot Ørgryte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På Gamla Ullevi i Gøteborg måtte Helsingborgs norske trener gjennom hele kampen tåle tilrop som ifølge Hareide overhodet ikke egner seg på trykk.

- De ropte mannlige og kvinnelige kjønnsord mot oss ledere, sier Hareide til Aftonbladet. Etter kampen var han fornøyd med 1-1 foran returkampen hjemme i Helsingborg, men rasende over oppførselen til en busslast med supportere. De «utmerket seg» også under hele kampen med taktfaste rop på «dommerjævelen», også når deres eget lag fikk tildelt frispark.

- De er pappskaller som hører hjemme i et apebur. De forstår ingenting om fotball, sier Hareide.

Han sjeneres ikke særlig av slibrighetene på hjemmebane:

- Der er de noen få blant mange og høres ikke. Men på den svenske cupfinalen var det så få tilskuere at busslasten kunne høres av alle.

Hareide har sportslig suksess i Helsingborg, men ble under oppkjøringen før seriestart sterkt krtitisert for å trene laget i hjel. Han har også fått kritikk fra presse og den edruelige del av publikum for spillestilen, men resultatene hittil har vært gode:

  • Cupfinale og plass nær toppen av Allsvenskan.

Ironisk nok ga Hareide seg som Moldetrener i fjor høst, fordi han var blitt gjenstand for stadig mer verbal skittkasting.

- Forskjellen på en fotballdommer og en fotballtrener er stort sett bare lønna. Ellers er det ikke stort annet enn kjeft å få for begge, sa Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer