Hareide utskjelt

«Pappskaller som hører hjemme i et apebur.» Det er en rasende og oppbrakt Åge Hareides fyndige beskrivelse av sine egne supportere etter onsdagens cupfinale mot Ørgryte.

På Gamla Ullevi i Gøteborg måtte Helsingborgs norske trener gjennom hele kampen tåle tilrop som ifølge Hareide overhodet ikke egner seg på trykk.

- De ropte mannlige og kvinnelige kjønnsord mot oss ledere, sier Hareide til Aftonbladet. Etter kampen var han fornøyd med 1-1 foran returkampen hjemme i Helsingborg, men rasende over oppførselen til en busslast med supportere. De «utmerket seg» også under hele kampen med taktfaste rop på «dommerjævelen», også når deres eget lag fikk tildelt frispark.

- De er pappskaller som hører hjemme i et apebur. De forstår ingenting om fotball, sier Hareide.

Han sjeneres ikke særlig av slibrighetene på hjemmebane:

- Der er de noen få blant mange og høres ikke. Men på den svenske cupfinalen var det så få tilskuere at busslasten kunne høres av alle.

Hareide har sportslig suksess i Helsingborg, men ble under oppkjøringen før seriestart sterkt krtitisert for å trene laget i hjel. Han har også fått kritikk fra presse og den edruelige del av publikum for spillestilen, men resultatene hittil har vært gode:

  • Cupfinale og plass nær toppen av Allsvenskan.

Ironisk nok ga Hareide seg som Moldetrener i fjor høst, fordi han var blitt gjenstand for stadig mer verbal skittkasting.

- Forskjellen på en fotballdommer og en fotballtrener er stort sett bare lønna. Ellers er det ikke stort annet enn kjeft å få for begge, sa Hareide.