Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareide varsler endringer i dansk landslagsfotball

Har planen klar.

OFFENSIV: Åge Hareide vil gjøre endringer i Danmark. Foto: NTB Scanpix
OFFENSIV: Åge Hareide vil gjøre endringer i Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang på mer enn 15 år skal Danmarks beste fotballspillere hilse på en ny landslagssjef mandag. Åge Hareide skal løfte nasjonen på sin måte.

Den 62 å gamle sunnmøringen har fått jobben med å etterfølge Morten Olsen i sjefsstolen. Første oppgave blir de kommende privatlandskampene mot Island og Skottland.

Med nordmannens entré må de danske landslagsspillerne vende seg til nye tanker og ideer. Hareides oppgave er å løfte Danmarks fotballstolthet etter to mislykkede kvalifiseringer. VM i Russland i 2018 er siktemålet.

- Jeg vil gjerne skape begeistring, sier Hareide - og tilføyer:

- Spillerne skal få en innføring i nye prinsipper om hvordan vi skal forsvare oss og angripe, og jeg ønsker å involvere spillerne i stor grad.

Skryter av Olsen Den ferske danske landslagssjefen ønsker i bunn og grunn å se flere avslutninger på mål enn under den forrige landslagssjefen Morten Olsen. Nordmannen vil ha to, helst tre, spillere i fremste ledd når Danmark angriper.

Hareide ønsker også å spille mer direkte enn sin forgjenger, og 62-åringen er i mindre grad enn Olsen opptatt av innlegg fra kantene.

- Morten Olsen er en fantastisk fotballmann, men han er på sin og jeg er på min måte. Vi skal bevare alt det gode, det som ligger som et fundament, og så skal vi prøve å gjøre noe litt annerledes, sier han.

Den tidligere Malmö-treneren er ikke redd for å ta grep.

- Når du endrer ting, utvikler du laget. At vi nå vil gjøre ting på en litt annen måte, betyr ikke at det som har vært tidligere har vært dårlig, sier han.

Fokuserer ikke på feil Hareide tror ikke spillerne hans får noe gratis i de kommende kampene mot Island og Skottland.

- Vi har valgt dem som motstandere fordi vi får bank hvis vi ikke kjemper, sier han.

- De nye prinsippene vil ikke sitte med det samme, men vi ønsker å spille opp ballen bakfra og gjennom leddene, tilføyer han.

62-åringen tar imot sitt nye lag med et smil mandag. Han tror at man skaper bedre relasjoner mellom mennesker dersom man er glad. Samtidig kan Hareide også bli sint og frustrert.

- Hvis folk er uærlige eller ikke holder avtaler, da blir jeg forbannet. Noen ganger gjør spillerne feil, og jeg gjør også feil, for fotball består av feil. Feilene må bare ikke bli det viktigste, for alt handler om hva man gjør etter feilen. Så jeg gir en positiv tilbakemelding til folk, sier han.

Forsvarer Bendtner Den danske landslagssjefen mener mange ser spissen Nicklas Bendtner i et feil lys. Tyskland-proffen, som av mange omtales som en bråkmaker, er ute av den kommende landslagstroppen på grunn av lite spilletid på klubblaget.

- Det er ikke sånn at jeg bare vil ha spillere som er enkle å håndtere, sier Hareide.

- Alle i Danmark snakker om Bendtner som et problem. Jeg ser ikke et problem. Jeg ser en spiller som i øyeblikket ikke er på banen, men samtidig vet jeg at Bendtner er en hyggelig fyr, tilføyer han.

Danmark møter Island i Herning 24. mars. Skottland-kampen spilles fem dager senere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart