KNUTE PÅ TRÅDEN: Åge Hareide er veldig lite fornøyd med at Ole Gunnar Solskjær og Molde har sikret seg Egersund-talentet Zlatko Tripic foran nesa på Viking.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
KNUTE PÅ TRÅDEN: Åge Hareide er veldig lite fornøyd med at Ole Gunnar Solskjær og Molde har sikret seg Egersund-talentet Zlatko Tripic foran nesa på Viking.Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

Hareide varsler oppvask med Solskjær

Viking-ledelsen forbannet etter at Egersund-talent valgte Molde.

Tippeligaen og Champions League-kvalik: Direkte i fotballstudio fra kl. 18.00

(Dagbladet): Egersund-talentet Zlatko Tripic (18) kunne velge og vrake i tilbud fra klubber i Tippeligaen. I går ble det klart at Molde hadde vunnet dragkampen om kantspilleren.

Det opprører Viking-ledelsen, som trodde de hadde en avtale med Tripic og Egersund IK (EIK) - en klubb de har en samarbeidsavtale med, skriver Rogalands Avis.

Nå varsler Åge Hareide at han kommer til å konfrontere Ole Gunnar Solskjær med det han oppfatter som et overgangskupp.

- Dette er jeg ikke fornøyd med og jeg kommer til å ringe Ole Gunnar Solskjær for å ta opp det som har skjedd. Dette er en spiller vi har fulgt gjennom vår satellittavtale. Han skulle vært her nå. Så skjer dette. Jeg fatter det nesten ikke. EIK bør sette seg ned å tenke seg om, sier Hareide til rogalandsavis.no.

Hareide stiller særlig spørsmål ved tidligere Viking-spiller Jørgen Tengesdals rolle. Tengesdal er spillerutvikler i EIK, men har også rådgitt Tripic i forbindelse med 18-åringens klubbvalg.

- Jæklig forbannet Administrerende direktør Bjarne Berntsen i Viking går enda lengre i sin omtale av Tripic, Tengesdal og EIKs opptreden i saken.

- Vi er ikke forbannet, men jæklig forbannet og utrolig skuffet. Vi føler oss rundlurt av spillerens rådgiver Jørgen Tengesdal, sier Berntsen til Rogalands Avis.

Ifølge Berntsen fikk Viking forsikringer av Tripic og Tengesdal så sent som på søndag om at de var interesserte i gå i forhandlinger omgående.

Dagen etter skrev han under for Molde.

Lunken interesse I EIK-leiren har man en ganske så annerledes virkelighetsoppfatning. Nestleder i klubben, Sigvart Bilstad, mener at Viking ble informert om Moldes interesse med en gang. Tripic skal også ha gitt uttrykk for at Molde var førstevalget.

- Da vi informerte Viking om Moldes bud ga de beskjed om at de ikke ville gå videre med dette, ettersom han selv ville til Molde, sier Bilstad til Rogalands Avis.

Både Bilstad og Tengesdal føler at Viking ikke har vist helhjertet interesse for Tripic før han var tapt for klubben.

-  Jeg informerte allerede Viking om at vi hadde en meget spennende spiller på gang i februar. Jeg lurer også på hvorfor de sendte ham til Jet Cup i stedet for å ta ham med på A-lagets leir i Lyngdal. Både i Strømsgodset og hos Molde gikk han rett inn i trening med A-lagene, sier Tengesdal.