Hareide varsler stygg fotball

- Vi må vinne kamper, sier landslagssjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Åge Hareide begynte dagens pressekonferanse med å fortelle at all kritikk mot landslaget etter de to første VM-kvalifiseringskampene er berettiget.

- Det er ikke sånn vi vil framstå, og vi skal jobbe steinhardt for å få til det vi prøver på, sier landslagssjefen.

For visjonen om stolte øyeblikk, ambisjonen om VM-sluttspill, og alt pratet om offensiv fotball på hjemmebane fikk seg en smell med Hviterusslands utlikning på Ullevaal i går. Og det ser landslagssjefen selv også.

- Vi må kanskje legge bort det å være ambisiøse, det å være bildeskjønne på banen. Vi må vinne fotballkamper, sier Hareide.

La barberhøvelen ligge

Han var veldig opptatt av å luke vekk alle feilene fra Palermo før gårsdagens kamp. Han ville se spillere som tro skikkelig til i duellene, og ikke bare pirket borti med tåa.

Han fikk dårlig betalt for kravene.

Og nå er det Skottland som skal få merke det. Hareide snakker om at ordet «skal» vil bli brukt mer i forhold til valgene landslagsspillerne har på banen. Og da «skal» Nye Norge lykkes. Selv om presset i Glasgow neppe blir mindre enn det var i både Palermo og mot Hviterussland.

- Det å stå i mot på Hampden Park, det å ha litt stake i seg, blir utrolig viktig, sier landslagssjefen.

- Så vi må stille med noen som har litt skjeggstubber i Glasgow.

Sliter med riktige valg

Uten at Hareide vil gå nærmere inn på hvem som kan komme inn med skjegg. For selv om han savner en terrier på midten, en ballvinner med eim av svilukt etter taklingene, mener han ikke at spillernes ferdigheter med ballen er problemet. Det er valgene de tar på banen som får oss i trøbbel.

- Handlingsvalg er ekstremt viktige for å få dette til å sitte sammen. Jeg syns det er der vi sliter mest akkurat nå, sier han.

Og begynner å få dårlig tid til å rette opp tingenes tilstand før Skottland står på motsatt banehalvdel 9. oktober.

- Vi må tåle å få kritikk når den kommer, men vi må stå fast ved det vi tror på, sier Hareide. Han tror fortsatt på VM-sluttspillet i 2006.

- Men vi må aldri bli lenger bak andreplassen enn tre poeng, for Italia er for langt framme nå. Vi er nødt til å ha det lyset brennende, hvis ikke får vi problemer med 2005-sesongen.

Skjebnekamper

Nettopp derfor er kampen mot Skottland om mulig enda viktigere enn gårsdagens kamp. Nye Norge tåler nemlig ikke et tap i Glasgow. Det vet Hareide. Samtidig må det bli poeng hjemme mot Slovenia noen dager etter.

- Det ideelle hadde vært fullt hus, det nest beste fire poeng på de to kampene. Vi kan ikke ha mindre enn det, sier han.

Og har selvfølgelig den berømte trua på at det kan skje. At Nye Norge begynner å plukke poeng. Trepoengere. Og at det da kan snu etter den trøblete VM-kvaliken.

- Vi trenger en positiv fellesskapsopplevelse. Vi graver oss litt ned nå.

- Det er en overkommelig oppgave i Skottland, det er en kjempeopplevelse med det trøkket, sier Hareide, og håper den positive opplevelsen kommer der.

- Da slipper vi i hvert fall å høre 25 hviterussere og en tromme fra tribunen, smiler landslagssjefen.

ETTERLYSER SKJEGG: - Vi må stille med noen som har litt skjeggstubber i Glasgow, sier Åge Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer