Hareide velger enten Doffen eller Grindheim

- Doffen er en småjævel å spille mot.

• Hvis du var Åge: Ta ut ditt landslag nederst i artikkelen!

(Dagbladet.no): Da vår reporter smugkikket inn på banen under landslagets stengte trening i dag, så han at Åge Hareide hadde gjort en endring siden i går.

Men sniktitting var strengt tatt unødvendig, for på pressetreffet et par timer seinere spilte Hareide med åpne kort.

- Vi har sett litt på posisjonene i dag. Eller, det er egentlig bare en posisjon som gjenstår, sier Hareide.

Og forteller at det dreier seg om den venstre indreløperplassen. Spørsmålet er hvem av de to kompisene Kristofer Hæstad eller Christian Grindheim som starter der.

- Fristende med Ciljan

Det betyr at det ikke blir formsterke Per Ciljan Skjelbred som får spille ved siden av sin kompis - Alexander Tettey.

- Det kunne vært fristende å starte med Ciljan, han er den mest kreative av dem. Men de to andre er mer rutinerte, sier Hareide.

EN AV DISSE: Åge Hareide velger enten Christian Grindheim (t.v.) eller Kristofer Hæstad (t.h.) som venstre indreløper mot Tyrkia lørdag. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
EN AV DISSE: Åge Hareide velger enten Christian Grindheim (t.v.) eller Kristofer Hæstad (t.h.) som venstre indreløper mot Tyrkia lørdag. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix Vis mer

For med Tettey inn som erstatter for Martin Andresen, er det mer aktuelt med gjennomløpninger fra den dypeste plassen på midtbanen.

- Det har litt med ankertypen å gjøre. Alex er god til å drive gjennom midtbaneleddet. Vi må ha balanse i forhold til det.

- Småjævel

Noe som betyr at tryggheten i Doffen eller Grindheim velges framfor den offensive driven til Ciljan. Og kanskje taler det til Hæstads fordel framfor Grindheim - Hareide vurderer Doffen som den beste av de to defensivt, mens han regner Grindheim som mer kreativ.

I går var det Grindheim som ble drillet på venstre indreløper, i dag testet Hareide også Hæstad.

- Doffen er en liten småjævel å spille mot, sier Hareide.

Spillerne er informert om at det vil være taktiske grunner som fører til at den ene blir foretrukket framfor den andre.

- Vi skal sove litt på det, sier Hareide om avgjørelsen.

Hareide velger enten Doffen eller Grindheim

En veldig bra økt

Og når han er så åpen, hvorfor valgte han da å lukke dagens trening?

- Det handler mest om å få ro, sier Hareide.

Han var særdeles fornøyd med ukas første trening der laget og støtteapparatet var alene inne på Bislett, kun iakttatt av et par kranførere, eventuell hjemmeværende lokalbefolkning på Bislett og en og annen nysgjerrigper på hjørnet.

- Vi har hatt en fin dag. Vi hadde en god økt, en veldig bra økt. Vi spilte skyggespill på full bane med to lag i to perioder, fortalte Hareide.

Dødballdelen av treninga forblir en hemmelighet.

Men det ble neppe brukt mye tid på Mighty Ducks-trekket som LSK prøvde seg på i cupfinalen etter å ha lært det av guttelaget til Lørenskog.

TETTEY SPILLER:</B> Åge Hareide la kortene på bordet i dag og bekreftet at Alexander Tettey starter i ankerrollen for Norge. Her trener landslaget bak lukkede dører i dag.