Hareide velger fire Brann-spillere mot Bosnia

Slik var Norges 11\'er på dagens trening.

(Dagbladet.no): Da Norge møtte Hellas for en måned siden, nektet Åge Hareide å gi ut noe lag til pressen. Foran onsdagens kamp mot Bosnia tyder alt på at åpenheten rundt laguttakene er tilbake.

På dagens landslagstrening på Bislett terpet en usedvanlig engasjert Hareide formasjon med 11 spillere på hvert lag - hvor laget med grønne vester sannsynligvis var startoppstillingen mot Bosnia.

Spillerne ble drillet i en 4-3-3-oppstilling, og Thorstein Helstad får som ventet tillit som ensom spiss i John Carews skadefravær.

Grindheim og Solli på midten

På kantene spilte Jan Gunnar Solli til høyre og Morten Gamst Pedersen til venstre.

Den sentrale midtbanen utgjøres av en Brann-spiller, en VIF-spiller og en LSK-spiller. Bjørn Helge Riise var på det «riktige laget» som høyre indreløper ved siden av Martin Andresen, mens Christian Grindheim bekledde den venstre indreløperrollen.

Aller bakerst er det ingen endringer fra sist. Håkon Opdal vokter målet, men Brede Hangeland og Erik Hagen som stoppere, og John Arne Riise og Jarl André Storbæk på backene.

Åge Hareide tar den endelige avgjørelsen etter kampen mellom Hellas og Bosnia i kveld. Men han bekrefter langt på vei han vil stille med disse 11 på onsdag.

Hareide velger fire Brann-spillere mot Bosnia

- Det var jo 11 mann, så det ligner vel på et lag, sier landslagssjefen med et glis.

- Men dette vil være grunnformasjonen. 4-3-3 offensivt, og 4-5-1 defensivt. Men utover i kampen kan det være at vi legger om til 4-4-2, sier han.

Løpssterke spillere

Han tror midtbanen som ble drillet på dagens trening, inkludert Morten Gamst Pedersen og Jan Gunnar Solli på kantene, er en av de mest løpssterke Norge noensinne har hatt.

- De fem på midten er i veldig god form. Det kan funke bra der nede. Det kan tenkes at Bosnia har trette bein etter kampen i helga, sier Hareide.

Han har ingen betenkeligheter med å bruke Helstad, som til daglig er vant med 4-4-2, som ensom spiss.

- Thorstein er en målscorer, og han kjenner den rollen godt fra tidligere. Jeg er glad for å ha Sigurd i bakhånd, sier han

Han tror også det kan slå heldig ut å ha tre Brann-spillere nær hverandre på banen.

VELGER LØPSSTERKE FOLK: Åge Hareide gir fornyet tillit til Jan Gunnar Solli på høyre midtbane. På topp velger han Thorstein Helstad framfor Sigurd Rushfeldt. Foto: SCANPIX
VELGER LØPSSTERKE FOLK: Åge Hareide gir fornyet tillit til Jan Gunnar Solli på høyre midtbane. På topp velger han Thorstein Helstad framfor Sigurd Rushfeldt. Foto: SCANPIX Vis mer

- De finner hverandre godt. Det er viktig å ha de forbindelsene.

Hareide velger fire Brann-spillere mot Bosnia
<B>FÅR TROLIG TILLIT:</B> Christian Grindheim, som her stoppes med ufine midler av John Arne Riise på gårsdagens trening.