Hareide velger Solli framfor Braaten

Skal kneble Nedved.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Plukk ut de 11 du mener bør starte mot Tsjekkia

Lagene på trening i dag:

Norge (4-4-2): Myhre - Bergdølmo, Hagen, Hangeland, Riise - Solli, Hæstad, Grindheim, Gamst Pedersen - Iversen, Carew.

«Tsjekkia» (4-4-2): E. Johnsen - Høiland, Lundekvam, Borgersen, M. Johnsen - Valencia, Helstad, Strømstad, Braaten - Årst, Rushfeldt.

BRØNDBY (Dagbladet.no): På landslagstreninga i dag var alle småskader fra i går glemt, og Åge Hareide avsluttet økta med å dele spillerne inn i to fulle elleverlag, og spille på full bane.

Laginndelingen tyder på at Hareide som ventet gir Brede Hangeland ny tillit framfor Claus Lundekvam. Han ser også ut til å velge defensiv trygghet med Jan Gunnar Solli på høyrekanten framfor mer offensivt uforutsigbare Daniel Braaten.

- Jan Gunnar spilte bra på høyrekanten i Hviterussland. Tsjekkia har Pavel Nedved på venstresida, og han skal knebles, sa Hareide etter dagens trening.

Uten at han bekrefter at laget blir som vi så det på trening i dag.

Narretrekk fra Hareide?

Solli tar heller ingenting for gitt enda.

- Vi har en trening i morgen også. Det kan jo hende Åge vil prøve flere i denne rollen. Men det er alltid hyggelig å være blant de elleve som blir drillet i formasjonen, sier han.

MIDTBANEN: Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim, Jan Gunnar Solli og Kristofer Hæstad spiller trolig på midten mot Tsjekkia. Arkivfoto: SCANPIX
MIDTBANEN: Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim, Jan Gunnar Solli og Kristofer Hæstad spiller trolig på midten mot Tsjekkia. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Det er selvsagt en teoretisk mulighet for at Hareide ville vise fram det antatte laget i dag, for så å teste helt nye ting på den lukkede treningen i morgen.

Det er lite sansynlig. Og:

- Det ville vært veldig dårlig gjort mot meg i så tilfelle, sier Solli.

Tenker på angrep

Solli tror han og landslagssjefen har litt forskjellig syn på hva kantrollen innebærer.

- Når jeg spiller kant, tenker jeg først og framst på å angripe. Men jeg tror Åge først og fremst tenker på det defensive om han bruker meg der i stedet for Daniel Braaten, sier Solli.

Braaten var det utvilsomt mest populære alternativet da Dagbladet.no i går spurte leserne hvem som bør spille på høyrekanten.

Hvis du er landslagstrener og vil ha en spiller som kan markere ut Pavel Nedved, leter du ikke etter en type som Daniel Braaten. Jan Gunnar Solli, derimot, tar utfordringen med et smil og et skuldertrekk.

- Nedved er visst i dritdårlig form. Han er ikke noe god, sier Jan Gunnar Solli med et bredt glis.

Debatt

Hva synes du om det sannsynlige laget Norge stiller med mot Tsjekkia (se faktaboks)?

JOKER IGJEN: Daniel Braaten må nok finne seg i å være en joker på lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer