Hareide vil bruke Helstad fra start

Skade kan ødelegge.

(Dagbladet.no): I går varslet Åge Hareide at startelleveren mot Uruguay ville være klar i dag. I dag ble avgjørelsen utsatt til i morgen, av to grunner.

For det første vil han se Uruguays siste kamp på en DVD han var lovet, men som han ikke har fått ennå.

Men mest avgjørende er det trolig hvorvidt Tippeligaens toppscorer er spilleklar.

- Vi må se på Thorstein Helstad i morgen, sier Hareide.

For han vil fryktelig gjerne gi Brann-spissen en kamp fra start i morgen kveld.

- Helstad er en notorisk goalgetter, og i stigende form, sier landslagssjefen.

To trøkker

Men under vestlandsderbyet mot Viking i helga fikk Helstad to smeller på en allerede trøblete ankel.

SPILLER, SPILLER IKKE, SPILLER KANSKJE: Per Ciljan Skjelbred starter trolig for Norge i morgen. Eirik Bakke står over med skade, mens Thorstein Helstad skal testes i morgen. Foto: Knut Falch, Scanpix
SPILLER, SPILLER IKKE, SPILLER KANSKJE: Per Ciljan Skjelbred starter trolig for Norge i morgen. Eirik Bakke står over med skade, mens Thorstein Helstad skal testes i morgen. Foto: Knut Falch, Scanpix Vis mer

- Jeg ble stemplet på venstrefoten mens jeg sto på den to ganger i løpet av kampen. Det er en ankel jeg har slitt med tidligere, sier han til Dagbladet.no.

Både i går og i dag har Helstad trent alternativt med løping og sykling, men ikke vært med på spillsekvensene.

- Sånn det ser ut nå, er sjansen 50/50 for at han kan spille. Vi tester ham i løpet av morgendagen, sier landslagslege Thor Einar Andersen.

Sjelden startsjanse

Helstad er selv svært usikker på om han blir klar til kamp.

- Jeg hadde håpet at det skulle være bedre. Dette tar lengre tid enn jeg hadde håpet, sier han.

Og for en spiller som oftest har blitt brukt som innbytter på landslaget, hadde dette vært en kjærkommen mulighet fra start. Hareide signaliserte tydelig at han ønsker å bruke Helstad fra start i morgen.

- Det er et veldig ålreit signal å få. Vi får håpe dette legger seg til i morgen. Jeg har vel flere innhopp enn starter, så det hadde helt klart vært gøy å starte en kamp også, sier Helstad.

NOTORISK MÅLSCORER: Åge Hareide vil gjerne se Thorstein Helstad fra start i morgen kveld. Derfor holder han igjen laguttaket for å gi Brann-spissen enda en natt til å sove av seg ankelsmertene. Foto: Morten Holm, Scanpix
NOTORISK MÅLSCORER: Åge Hareide vil gjerne se Thorstein Helstad fra start i morgen kveld. Derfor holder han igjen laguttaket for å gi Brann-spissen enda en natt til å sove av seg ankelsmertene. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer

- Må være hundre prosent

Samtidig vet han at for å kapre en startplass på landslaget til kampene som virkelig teller fra høsten av, må han prestere på høyt nivå på klubblaget.

- Alt avhenger av hvordan det går i Brann. Og da må jeg også være hundre prosent bra, så det er viktigere å bli helt frisk enn å spille i morgen, sier Helstad.

Hvis han er spilleklar, blir det som høyre kantspiller. Litt annerledes enn spissrollen i 4-4-2 i Brann, men slett ikke ukjent for Helstad.

- Det er jo i en kantrolle jeg har spilt helt siden yngre landslag, så det er ikke noe nytt. Kan man få komme litt inn i banen, passer det meg bra når vi har et så sterkt oppspillspunkt (John Carew - journ. anm.) som både kan holde på ballen og flikke gjennom, sier Helstad.

Hareide vil bruke Helstad fra start