TRIVES: Åge Hareide har ført Viking til 4.-plass på tabellen, tre poeng bak Tromsø på bronseplass. Han trives så godt i Stavanger at han kan tenke seg å forlenge med klubben. Foto: Scanpix
TRIVES: Åge Hareide har ført Viking til 4.-plass på tabellen, tre poeng bak Tromsø på bronseplass. Han trives så godt i Stavanger at han kan tenke seg å forlenge med klubben. Foto: ScanpixVis mer

Hareide vil forlenge med Viking

Åge Hareide trives i Stavanger.

|||Hareide er inne i sin første sesong som trener i Viking. Han har en toårskontrakt med stavangerklubben.

— Jeg har det fantastisk fint her og samarbeider godt med alle i klubben. Kjemien stemmer, sier Åge Hareide til Stavanger Aftenblad.

— Betyr det at du ser for deg å forlenge avtalen med Viking?

— Ja, det gjør jeg, sier den tidligere landslagssjefen.

Hareide har ført Viking inn i medaljekampen i eliteserien. Han mener laget har et stort potensial.

— Grunnlaget for å bygge et solid Viking-lag er lagt nå. Prinsippene mine begynner å sette seg. I mine tidligere klubber, blant annet i Helsingborg som minner mye om Viking, har jeg brukt rundt to år på å få lagene til toppen, forteller Hareide.

— Det er viktig å ha tungen beint i munnen, men Viking er på alle måter rigget for å bli en ny toppklubb. Fasilitetene er gode, og interessen fra publikum vil nok ta seg opp utover høsten. Villigheten fra styret til å skape et topplag er også tydelig. Vi må ha kvalitet i stallen for at Viking skal nå sine mål. I tillegg er det viktig for klubben å fylle på med egne spillere som har lokal tilhørighet, legger Viking-treneren til.

(NTB)