Hareide vil lære opp ekspertene

Les dette før du debatterer med landslagssjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINSK (Dagbladet.no): At en norsk landslagstrener får kritikk er ikke noe nytt. At Åge Hareide får det er derimot relativt nytt.

Han bedyrer at han ikke har noe imot det, så lenge kritikken er faglig begrunnet. Det mener han til tider kan være en mangelvare, og han kritiserer nå fotballekspertene - og gir dem en opplæring i bruken av forskjellige begreper.

A, B, C ...

Han startet gårsdagens pressekonferanse med å legge vekt på tre ting:

Spillestil: - Det finnes bare to typer spillestil. Enten gjennombruddshissighet eller possesion (holde ballen i laget, red.anm). Vår er gjennombruddshissig.

System: - Vi har et veldig klart system, og har hatt det hele tida. Vi spiller med fire bak, to sentralt, to kantspillere, en hengende spiss og en ren spiss.

Strategi: - Denne er forskjellig i forhold til motstander og hvilke spillere vi har på banen.

Åge Hareide mener flere eksperter og folk som kritiserer landslaget blander disse begrepene. Landslagssjefen sa derfor at det kanskje kunne være på plass med et seminar for fotballeksperter og sportsjournalister.

IKKE ALLTID SÅ SINT? Åge Hareide ga en leksjon til folket i går. Foto: Scanpix
IKKE ALLTID SÅ SINT? Åge Hareide ga en leksjon til folket i går. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg blir irritert når folk diskuterer spillestil uten å vite hva de snakker om, sier han.

- Lever kun på resultat

Under pressekonferansen hadde han nærmest en debatt - i rolige former - med blant annet Dagbladets kommentator Esten O. Sæther og TV3-ekspert Vidar Davidsen. Landslagssjefen forsvarer at han i den siste landskampen bestemte seg for å slå mer langt enn tilfellet har vært tidligere.

- Vi legger opp strategien for å skape et resultat, og da gjør jeg gjerne et stilbrudd. Jeg lever kun på resultat, sier han.

Debatten startet dagen etter Moldova-kampen, dagen etter at Norge sikret en playoff-plass. Det synes Hareide er litt rart.

- Jeg er overrasket over at debatten kommer nå, etter 26 kamper med relativt gode resultater - og etter en kamp hvor vi ble klare for playoff.

Han fortsetter med å si at Norge kommer til å jobbe videre med å spille ball gjennom midten, men legger til:

- Hvor mange lag i Europa klarer å trille ballen fra keeper og spille seg gjennom etablert forsvar?

- Jeg er hissig

Åge Hareide forteller at han ikke har noe imot debatten, og sier at den ikke er forstyrrende på det arbeidet han gjør.

- Det er avledende, men det gjør ikke noe. Norsk presse har aldri vært forstyrrende, men jeg kan bli irritert over noen av spørsmålsstillingene.

Flere journalister har tidligere fått kjeft av Hareide - i større og mindre grad.

- Jeg er et engasjert menneske, men dere skal ikke få lov til å forandre personligheten min. Jeg er egentlig en glad og snill mann, men jeg er hissig, innrømmer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer