Hareide vil leie Henning Berg

LA MANGA (Dagbladet): Åge Hareide ønsker Henning Berg til København på utlån fra Manchester United. - Jeg kjenner han sir Alex, har inntak i klubben og vil ringe om saken en av de første dagene, sier den norske Brøndby-treneren.

Dermed kan Åge Hareide bli mannen som løser et av landslagstrener Nils Johan Sembs største problemer før EM. Her på La Manga for en drøy uke siden presiserte nemlig Semb hvor viktig det er for Norge at Henning får skikkelig matchtrening.

Men Nils Johan Semb sa også at han ikke kan snakke den norske landslagskapteinen inn på Manchester Uniteds førstelag.

Nå vil isteden Åge Hareide prøve å snakke Henning Berg fra Old Trafford til København.

- Norge trenger Henning i EM, Henning trenger skikkelige fotballkamper og jeg trenger en midtstopper, sier Åge Hareide til Dagbladet. - Man kan jo ikke få en bedre løsning enn det. Og hvis Henning kommer til oss får han god kamptrening på et bra lag.

- I Danmark begynner serien 12. mars så også timingen er helt perfekt.

På lån ut sesongen

Det Åge Hareide tenker på er en utlånsavtale fram til sommeren. Med to midtstoppere på skadelista en med med korsbåndskade og en med operert lyske - er Brøndby-treneren på jakt etter en makker til Roger Helland.

- Jeg oppfatter Hennings situasjon som at han har havnet i disfavør hos Ferguson, sier Hareide. - Da er det alltid vanskelig å komme tilbake. Men hos meg er han velkommen med alt han har av kvaliteter.

- Brøndby trenger en stopper av Hennings kaliber.

Det er Henning Bergs taktiske egenskaper som har fått Hareide på telefon-tanken til Ferguson. Og det er derfor han også kommer til å ringe.

Taktisk perfekt

- Slik jeg ser det er Henning bedre enn han som spiller for United nå - Silvestre, sier Åge Hareide. - Silvestre er langt mer rufsete taktisk. Og nettopp derfor vil jeg ha Henning - fordi han er taktisk perfekt.

- Jeg kjenner ingen midtstopper som er flinkere til å styre, holde linja i den bakre fireren og pumpe laget opp i banen.

- Og samtidig kan du hjelpe det norske landslaget?

- Ja, Henning trenger jo å få trim på seg. Derfor skjønner jeg Nils Johan Sembs bekymring. Men Ferguson blir det lett å få snakke med - han kjenner jeg godt fra før.

- Henning til Brøndby vil være en god løsning for alle, sier Hareide.

PÅ JAKT: Brøndby-trener Åge Hareide vil låne Henning Berg.
HØYTFLYGENDE: Henning Berg ga alt for United da han var førsteprioriteten til Alex Ferguson. Nå kan få en ny vår i danske Brøndby.