IKKE MED: Rosenborgs Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
IKKE MED: Rosenborgs Nicklas Bendtner. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Fotball:

Hareide vraker Bendtner fra landslagstroppen

Utelatt.

Nicolai Jørgensen har etablert seg som Danmarks landslagsspiss i Nicklas Bendtners fravær og ønsker seg RBK-spilleren tilbake i varmen. Slik ble det ikke.

Mandag ettermiddag ble Åge Hareides tropp til kvalifiseringskampene mot Polen og Armenia presentert. Bendtner kom ikke med. Derimot er RBK-kaptein Mike Jensen tatt ut i Hareides tropp.

Kampene spilles 1.- og 4. september.

– Det er deilig å se at han er kommet i gang igjen i Rosenborg, og jeg håper selvsagt at han igjen blir tatt ut på landslaget. Dette er trenerens beslutning, men det er ikke til å komme ifra at Nick har en X-faktor som kan åpne opp kamper, sier Jørgensen i et intervju med Ekstra Bladet.

Jørgensen er klar til å ta opp kampen mot Bendtner om det skulle bli aktuelt.

– Jeg vil helst spille spiss, og det vil Nicklas også. Det er også en mulighet for at vi kan spille med to angripere. Dette er det landslagstreneren som avgjør, sier Jørgensen.

Det er nesten to år siden Nicklas Bendtner var tatt ut i en dansk landslagstropp. Hans siste landskamp var i november 2015. Nicolai Jørgensen kom med i troppen denne gangen også, sammen med øvrige offensive profiler som Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Viktor Fischer og Andreas Cornelius.

(NTB)