Hareide vraket Bendtner fra VM. Hyller Bendtners reaksjon

Verken Nicklas Bendtner eller Mike Jensen er med i Åge Hareides Danmark-tropp til fotball-VM i Russland.

VRAKET: Nicklas Bendtner er ikke med i Åge Hareides VM-tropp. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix
VRAKET: Nicklas Bendtner er ikke med i Åge Hareides VM-tropp. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bendtner er for tiden skadd og spilte ikke lørdagens kamp mot Sverige. Mike Jensen fikk heller ikke sjansen, og søndag kveld kom bekreftelsen på at de ikke er med til Russland.

Bendtner har slitt med en skade i høyre lyske i de siste ukene. Ifølge Åge Hareide ville ikke Bendtner ha rukket å bli tilstrekkelig frisk til kampen mot Peru om 14 dager, og derfor er han ikke med i troppen.

- Bendtner er ute fordi vi ikke tror han rekker den første kampen mot Peru. Det blir for tett på og den kampen er meget viktig. Det er tungt å si til dem at de ikke skal til VM. De har jobbet hardt for dette, sier Åge Hareide til danske fotballforbundets Twitter-konto.

Hareide hyller Bendtner for måten han håndterte skuffelsen.

- Han reiser seg og spør om han kan få si noe, før han ønsker laget lykke til. Måten de tar det på er fantastisk, sier nordmannen.

Forsvarsklippen Andreas Bjelland rakk heller ikke å bli VM-klar. Bjelland har også vært skadd.

FC Københavns Peter Ankersen er den siste av de fire som ble vraket da bruttotroppen på 27 spillere ble redusert til de endelige 23 som får reise til Russland.

Dette er Danmarks 23-mannstropp:

Målvakter:

Kasper Schmeichel (Leicester), Frederik Rønnow (Brøndby) og Jonas Lössl (Huddersfield).

Backer:

Simon Kjær (Sevilla), Mathias Jørgensen (Huddersfield), Andreas Christensen (Chelsea), Henrik Dalsgaard (Brentford), Jens Stryger Larsen (Udinese), Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach) og Jonas Knudsen (Ipswich).

Midtbane:

Christian Eriksen (Tottenham), Thomas Delaney (Werder Bremen), William Kvist (FC København), Lasse Schöne (Ajax), Lukas Lerager (Bordeaux) og Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruna).

Spisser:

Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Yussuf Poulsen (Leipzig), Andreas Cornelius (Atalanta), Pione Sisto (Celta Vigo), Martin Braithwaite (Bordeaux), Viktor Fischer (FC København) og Kasper Dolberg (Ajax).

Danmark er i VM-gruppe med Peru, Australia og Frankrike.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer