Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målløst mellom Danmark og Chile

Hareides Danmark forsterket rekorden

Les alt om landslagsrunden her.

UAVGJORT: Åge Hareides Danmark spilte 0-0 mot Chile. Foto: Henning Bagger/ritzau/NTB scanpix
UAVGJORT: Åge Hareides Danmark spilte 0-0 mot Chile. Foto: Henning Bagger/ritzau/NTB scanpix Vis mer

Privatlandskampen i Aalborg ble den 13. strake kampen der mannskapet til Åge Hareide kunne gå av banen uten å ha tapt. Det er solid statistikk.

– Vi er bedre enn på samme tidspunkt i fjor. Vi er bedre som lag, og vi er bedre offensivt og defensivt. Hvis vi ikke hadde gjort så mange endringer i lagoppstillingen fra kamp til kamp, ville vi vært enda bedre, sa nordmannen etter tirsdagens kamp.

Han var fornøyd med utbyttet.

– Vi møtte sannsynligvis det beste laget vi har møtt på de to årene jeg har vært landslagssjef. Ut fra det er jeg godt fornøyd med både offensiven og defensiven, sa Hareide.

Bendtner fra start

Danskene hadde sjanser nok til å sprekke nullen i det som var den siste kampen før landslagssjef Hareide skal ta ut troppen til sommerens VM-sluttspill i Russland.

Sørlig Italia-proffen Andreas Cornelius kom til flere gode sjanser, men effektiviteten var ikke god nok. Et kvarter før full tid hamret Ajax-veteranen Lasse Schöne ballen i stolpen på et frispark.

Kort tid før kampstart ble det for øvrig opplyst at måltyven Nicolai Jørgensen likevel ikke skulle starte kampen for Danmark. Dermed fikk Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner sin andre mulighet fra start under Åge Hareide.

RBK-profilen klarte ikke sette sitt preg på kampen.

Manchester United-spiller Alexis Sánchez var et uromoment for det danske forsvaret, men Chile slet likevel med å spille seg til klare sjanser.

Sverige tap

Det svenske fotballandslaget røk 0–1 for Romania i tirsdagens privatlandskamp.

Dorin Rotariu, som til daglig spiller i belgiske Mouscron, scoret kampens eneste mål. Han overlistet Karl-Johan Johnsson i det svenske målet 12 minutter uti annen omgang. Bare minutter tidligere hadde Rotariu kommet på banen som innbytter.

Tapet var Sveriges andre på få dager. Lørdag ble det 1-2-tap for Chile på hjemmebane i Stockholm.

Tirsdagens kamp i Romania måtte avbrytes i en kort periode rett før pause som følge av uro på tribunen. Flere kinaputter skal ha blitt kastet inn på banen.

Mbappé-show

Tidligere i kveld lekte Frankrike seg med VM-verten, Russland.

Paris Saint-Germain-juvelen Kylian Mbappé scoret to ganger i privatlandskampen som endte 3-1.

Manchester United-stjernen Paul Pogba sto for det siste franske målet på et strålende frispark.

Fjodor Smolov sto bak Russlands trøstemål. Kampen ble innledet med ett minutts stillhet for å minnes de 64 menneskene som omkom i en kjøpesenterbrann i Sibir søndag.

Sjeldent tysk tap

I Tyskland sørget Manchester City-spissen Gabriel Jesus for at Tysklands seiersvante fotballandslag røk på sitt første tap på 22 kamper lørdag. Tyskland har kun én gang tidligere spilt 23 kamper uten å tape. Tirsdag kunne rekorden blitt tangert.

Privatlandskampen i Berlin ble avgjort åtte minutter før pause. Da pannebrasket Jesus ballen i mål bak Tyskland-keeper Kevin Trapp etter et strålende innlegg fra Premier League-kollega Willian.

Uavgjort for England

Leicester-spissen Jamie Vardy sendte England i ledelsen midt i første omgang og virket lenge å bli matchvinner. Tre minutter før full tid forårsaket imidlertid England-midtstopper James Tarkowski straffespark, og fra krittmerket var Lorenzo Insigne sikkerheten selv.

Straffesparket i sluttminuttene kom som følge av at Federico Chiesa gikk i bakken i duell med nevnte Tarkowski. Dommeren tok i bruk videodømmingsverktøyet VAR for å se nærmere på situasjonen, og endte opp med å blåse straffe.

Dermed måtte England nøye seg med uavgjort fem dager etter at Nederland ble slått 1-0 i Amsterdam.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling