Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-EM

Hareides EM-drøm knust

- En ergrelse. Men det finnes viktigere ting nå, sier Hareide.

EM-klare: Åge Hareide i sentrum av jubelen da Danmark tok seg til EM i november. Nå er jubel byttet ut med skuffelse og Corona-uro. Foto: NTB-scanpix
EM-klare: Åge Hareide i sentrum av jubelen da Danmark tok seg til EM i november. Nå er jubel byttet ut med skuffelse og Corona-uro. Foto: NTB-scanpix Vis mer

I ettermiddag ble det klart at UEFA har utsatt sommerens EM-sluttspill i ett år. Det får konsekvenser - også for en nordmann.

Åge Hareide, som har gjort det meget skarpt som landslagssjef for Danmark, bekrefter overfor Dagbladet at han mister EM neste år.

- Saken er klar. Min kontrakt utløper 31. juli, så det er dessverre ikke noe å gjøre med. Jeg bekrefter at EM ryker for min del. Men akkurat nå står verden stille. Det er viktig å påpeke følgende: Et EM-sluttspill blir lite opp i alt dette. For meg er det naturligvis en ergrelse å miste det. Men nå mister folk livet, folk mister jobbene sine. Det er det som teller, sier han.

- Håper

I juni i fjor ble det klart at Kasper Hjulmand overtar jobben hans til sommeren. Det vakte reaksjoner i Danmark, og hos hovedpersonen selv, siden Hareides resultater var mer enn overbevisende over tid.

Planen var at Hareide skulle lede Danmark i EM – før han trådte til sides.

Corona-utbruddet stopper den planen.

- Nå er det viktigst at vi følger de råd og anmodninger som myndighetene kommer med. Så får vi håpe at folk holder seg friske, at folk får tilbake jobbene sine og at verden kommer tilbake til normalen, sier Hareide til Dagbladet.

- En liten dør åpen

På en pressekonferanse i dag ble den danske fotballpresidenten Jesper Møller konfrontert med Hareides uttalelser til Dagbladet.

- Jeg har full forståelse for det Åge Hareide har meldt, men vi skal ha et personalmøte hvor vi skal snakke gjennom tingene, uttalte han.

Han la til:

- Det her er en ekstraordinær situasjon, og vi er nødt til å følge myndighetenes anbefalinger. Og det er jeg sikker på at Åge Hareide også forstår.

På spørsmål fra danske medier om det er en liten mulighet for at Hareide likevel kan fortsette etter 31. juli, svarer den danske fotballpresidenten slik:

- Jeg kan ikke svare på om Åge Hareide kan fortsette etter hans kontrakt løper ut 31. juli.

Hele Norges coronakart