Fotball-EM

Hareides EM-drøm knust

- En ergrelse. Men det finnes viktigere ting nå, sier Hareide.

EM-klare: Åge Hareide i sentrum av jubelen da Danmark tok seg til EM i november. Nå er jubel byttet ut med skuffelse og Corona-uro. Foto: NTB-scanpix
EM-klare: Åge Hareide i sentrum av jubelen da Danmark tok seg til EM i november. Nå er jubel byttet ut med skuffelse og Corona-uro. Foto: NTB-scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

I ettermiddag ble det klart at UEFA har utsatt sommerens EM-sluttspill i ett år. Det får konsekvenser - også for en nordmann.

Åge Hareide, som har gjort det meget skarpt som landslagssjef for Danmark, bekrefter overfor Dagbladet at han mister EM neste år.

- Saken er klar. Min kontrakt utløper 31. juli, så det er dessverre ikke noe å gjøre med. Jeg bekrefter at EM ryker for min del. Men akkurat nå står verden stille. Det er viktig å påpeke følgende: Et EM-sluttspill blir lite opp i alt dette. For meg er det naturligvis en ergrelse å miste det. Men nå mister folk livet, folk mister jobbene sine. Det er det som teller, sier han.

- Håper

I juni i fjor ble det klart at Kasper Hjulmand overtar jobben hans til sommeren. Det vakte reaksjoner i Danmark, og hos hovedpersonen selv, siden Hareides resultater var mer enn overbevisende over tid.

Planen var at Hareide skulle lede Danmark i EM – før han trådte til sides.

Corona-utbruddet stopper den planen.

- Nå er det viktigst at vi følger de råd og anmodninger som myndighetene kommer med. Så får vi håpe at folk holder seg friske, at folk får tilbake jobbene sine og at verden kommer tilbake til normalen, sier Hareide til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer